Co se v neděli stalo? Šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková se shodla s fotbalovou veřejností, že domácí měli za stavu 0:1 penaltu po faulu hostujícího Radima Řezníka na Daniela Bartla. Domácí tým nakonec ve šlágru víkendu podlehl Viktorii 0:3 a Západočeši udrželi první místo v tabulce.

K nedovolenému zákroku došlo v šestnácté minutě utkání, kdy Řezník v pokutovém území povalil Bartla, ale sudí Jaroslav Bílek penaltu nepískl.

"Pokutový kop měl být nařízen, jednalo se o nedovolený zákrok - vražení do soupeře. Řezník však neměl být vyloučen, protože zákrokem nezmařil zjevnou brankovou příležitost a faulovaný hráč nemohl hrát míčem, který byl při střetu už jinde," uvedla Damková v tiskovém prohlášení.

Rozhodčí Mladou Boleslav podle komise poškodili i v druhém poločase, kdy kvůli chybně odmávanému ofsajdu nepustili do šance slovenského útočníka Milana Lalkoviče.

"Asistent rozhodčího Marek Pilný nevyhodnotil situaci správně. V reálu byla situace složitější na posouzení. Plzeňský obránce Procházka se na poslední chvíli zastavil v pohybu k brance, aby vystavil útočníka do ofsajdové pozice, ale nestihl to. Nicméně ligový asistent by si s takovou situací měl poradit," podotkla Damková.

Naopak u prvního gólu plzeňského Stanislava Tecla z dvanácté minuty bylo vše v pořádku.

"Žádný z dostupných záběrů neprokázal ofsajd. V podobných momentech máme spíše pochopení pro to, když asistenti hraniční a těsné situace pustí, než aby alibisticky signalizovali ofsajdy. Samozřejmě nemůže jít o metr," dodala Damková.