OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU

Sparťané vyhráli 3:0, ale úsměvy byste jim ve tvářích hledali marně. Důvod? Řádění chuligánů na tribunách, kvůli kterému musel být zápas zhruba na 40 minut přerušen. „Tohle na fotbal nepatří, natož do Evropské ligy," kroutil hlavou sparťanský kapitán David Lafata. „Strach jsem neměl, byli jsme daleko. Ale přiznávám, že se mi zápas moc dohrávat nechtělo."

ČTĚTE TAKÉ: Sparta si veze z Bratislavy výhru a ostudu. Duel narušilo řádění chuligánů

Lítost mluvila i z obránce Jakuba Brabce: „Nic příjemného, navíc to viděla celá Evropa."

Pikantní je, že sparťané už před zápasem dostali informace, kam se v případě výtržností mají stáhnout. Když je sudí Strömbergson odvolal ze hřiště, chvíli stáli za reklamními panely a brzy nato odešli do prostorů pro VIP.

„Tohle jsem ještě nezažil," říkal Brabec, jenž se s parťáky dozvěděl, že Spartě hrozila kontumace v její neprospěch. Problémy totiž začaly právě u sparťanských fans. „Takže ještě můžeme být rádi, že se dohrálo a zvítězili jsme" oddychl si obránce Pavel Kadeřábek. „A je fajn, že sem nemusíme znovu."

Překvapilo vás, že šli sparťané po utkání za fanoušky na děkovačku? „Ptali jsme se trenéra a on řekl, ať za nimi jdeme," líčil kapitán Lafata.   

„Části slušných fanoušků se přece sluší poděkovat, podporovali nás," řekl Brabec. „Jsme rádi za výhru a teď se musíme naladit na nedělní ligu s Mladou Boleslaví."

MARTIN MLS