Rasistické projevy sparťanských „fans“ se objevily už v ligovém utkání s Olomoucí a s klubem se vede disciplinární řízení. Tentokrát to  byla ostuda na mezinárodní scéně. Když Aurélien Tchouaméni z Monaka vstřelil krátce před přestávkou první gól pod kotlem Sparty, Letnou znělo nechutné bučení.

Aurelien Tchouameni z Monaka se raduje z gólu.
Ostuda. Výsledkově i na tribunách. Sparta Monako nezvládla

"Jsme smutní, že se tohle stále děje na fotbalových hřištích. Přál bych si, aby to už skončilo," řekl trenér Monaka Niko Kovač.

Hráči Monaka se srotili u lavičky a hrozili odchodem ze hřiště. To by byl mezinárodní skandál. "Hráči zareagovali správně. Někteří byli hodně naštvaní," přiznal Kovač.

Nakonec se tak nestalo, ale rozhodčí jasně ukázali, že takhle ne. O přestávce pohrozili ukončením duelu. Před kotel dokonce přišel bývalý kapitán a sparťanská legenda David Lafata a snažil se fanouškům domluvit.

Záložník Ladislav Krejčí
Krejčí starší prodělal plicní embolii. Bez fotbalu bude několik měsíců

Po závěrečném hvizdu se opět z "kotle" ozvaly skřeky. Sparťanští hráči se rozloučili pouze s fanoušky na hlavní tribuně, ke "kotli" na děkovačku se nevydali. K němu po chvíli zamířil pouze kapitán Dočkal, který se snažil na diváky apelovat.

Spartu hnalo vpřed 10.533 diváků, přestože Letná mohla být za určitých podmínek zaplněná. Vedení Sparty, které proti rasismu nepříliš úspěšně bojuje, může čekat trest od UEFA. Pokuta jistá, v horším případě může dojít k uzavření tribuny, nebo celého stadionu.