Překvapení je to zejména pro ruského obránce Karavajeva. Před příchodem italského trenéra Stramaccioniho patřil k nejlepším krajním obráncům, kteří se za posledních několik sezon proháněli po českých ligových trávnících.

Pod novým koučem ovšem příležitost nedostával, i když si ho sami spoluhráči zvolili nejlepším sparťanem minulého ročníku. Teď si bude hledat nové angažmá, v létě o něj měly zájem české i ruské kluby.

Jaromír Jágr
Konec v NHL? Jágr se vrací domů, oblékne dres Kladna

Španělský záložník Néstor se na Letné neprosadil kvůli častým zraněním, v jarní části se bude pokoušet nastartovat kariéru na hostování v Mladé Boleslavi. Mladý útočník Juliš si nové spoluhráče bude hledat, také odejde na hostování do tuzemské nejvyšší soutěže.

Na soustředění jsou momentálně obě pražská „S“, Sparta ve Španělsku, Slavia v Dubaji. A oba celky v příjemném, teplém prostředí čekají tři přípravné duely. Sparta hraje postupně s dánským Aalborgem (31. ledna), čínskou Tedou (3. února) a moskevským Spartakem.

Slávisté začnou již dnes, kdy se utkají s dánským Bröndby a dále si to rozdají s čínským Guangzhou (31. ledna) a Šachťarem Doněck (3. února). Dobrou zprávou pro fanoušky Slavie je to, že všechny přípravné duely „sešívaných“ bude přímým přenosem vysílána na programu O2 tv sport.

Trenér Jan Filip
Kouč Jan Filip: Švédi se nás ptali, jak to děláme, že hrajeme s takovou energií