"Vzhledem k zimním podmínkám a terénu se hrálo hodně opatrně," řekl trenér Sparty Vítězslav Lavička. "Příprava je sice hlavně o nabírání kondice a hledání sestavy, výhra je ale důležitá pro sebevědomí hráčů," dodal.

Sparta se od začátku trápila a hrát začala až po úvodní brance hostujícího Vajdy ve 31. minutě. O vyrovnání se vzápětí po pěkné kombinaci postaral Kadeřábek a po přestávce poslal domácí z přímého kopu do vedení Vácha.

"Byla to důležitá pojistka. Pokud máte v týmu hráče, kteří jsou specialisté na standardní situace, je to velké plus, protože takové momenty rozhodují zápasy," přidal Lavička v narážce na podobný gól, kterým David Lafata přispěl k nedávné výhře nad Žižkovem.

Třetí branku přidal v závěru Karafiát. Sparta tak zakončila domácí část přípravy s bilancí pěti výher, jedné porážky a jedné remízy. Jejím dosavadním nejlepším střelcem je s pěti góly David Lafata, který však proti Banské Bystrici nehrál, protože dostal jako další starší hráči volno.

"Před konečnou nominací do Španělska jsme dali šanci mladším hráčům, u kterých jsme měli otazník a chtěli jsme je ještě vidět," řekl Lavička, jenž konečný výběr 23 hráčů do pole a tří brankářů oznámí v pátek. "Vezmeme jen zdravé hráče, aby na soustředění mohli odehrát všechny zápasy. Kdo doléčuje zranění, nepojede," prohlásil kouč.

Sparta v Jerezu stráví deset dní a postupně se utká s Lechem Poznaň, Lokomotivem Moskva, Ludogorcem Razgrad a Krasnodarem. Po návratu už ji bude čekat jen generálka na ligu proti Jablonci a do soutěže vstoupí zápasem proti Zbrojovce Brno.

Přípravné fotbalové utkání:

Sparta Praha - Banská Bystrica 3:1 (1:1)
Branky: 36. Kadeřábek, 72. Vácha, 89. Karafiát - 31. Vajda.
Sestava Sparty: Vaclík (46. Čech) - Kadeřábek (63. Karafiát), Holek, Polom (75. Deli), Costa (46. Hybš) - Dočkal (46. Krátký), Hušbauer (46. Vacek), Vácha (73. Čavoš), Čermák (46. Mareček), Krejčí (46. Sýkora) - Juliš (25. Schick). Trenér: Lavička.