Navíc se nenaladili dobře na úterní duel 2. předkola Ligy mistrů s CSKA Moskva. Největší šanci měla Jihlava, když Tomáš Marek opřel svou střelu do konstrukce branky. "Je to velké zklamání. Zda to bude komplikace před zápasem v Moskvě, to uvidíme až v úterý, ale jasné je, že se musíme výrazně zlepšit. Nejen pro úterý, ale celkově," řekl po utkání trenér Zdeněk Ščasný.

Sparta nastoupila bez zraněného kapitána Lafaty a s několika novými tvářemi. Šanci dostali Hybš, Frýdek, Steinhöfer i Paixao, kterému se v přípravě střelecky dařilo. Tentokráte však byl Portugalec na hřišti téměř neviditelný. Mnohem aktivnější byl jeho kolega v útoku Krejčí, který dal zapomenout na nevydařené jaro, ale ani on obranu Jihlavy nepokořil stejně jako střídající posily Litsingi a Fatai.

"Odsoudit nové hráče by bylo po prvním zápase velmi špatné, i když třeba Markusovi Steinhöferovi zápas nevyšel a Fatai s Paixaem se neprosadili gólově," neláme Ščasný nad posilami hůl.
První vzruch do utkání přinesla osmá minuta, kdy ve vápně spadl jihlavský útočník Mešanovič, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Sparta měla územní převahu, držela míč, ale nedokázala se prosadit proti zhuštěné obraně soupeře.

Po dvaceti minutách se mohl prosadit Krejčí po přihrávce Matějovského, ale jeho střelu obránci zablokovali. Skóre se mohlo měnit na druhé straně. Zablokovaná střela Kukola se odrazila k Markovi a nový kapitán Jihlavanů trefil v 27. minutě břevno.

"Věděli jsme, že to bude složité, pokud nevstřelíme rychle branku. Jihlava bránila velmi dobře, k čemuž jsme jí pomohli prospaným výkonem v prvním poločase. Klidně jsme mohli i prohrávat," láteřil Ščasný.

Paixao minul

Po půlhodině hry se dostal do vápna Jungr, ale Bičík podržel Spartu a výborným zákrokem střelu jihlavského záložníka zneškodnil. Hned po přestávce mohl strhnout vedení na Stranu Sparty Paixao, který průnikovou přihrávku Hybše do vápna poslal těsně kolem levé tyče Hanušovy brány.

Čtvrthodiny před koncem mohl po Krejčího přihrávce rozhodnout sparťanský kapitán Dočkal, ale v poslední chvíli mu do střely vpadl jihlavský obránce. Pak sice Sparta tlačila, ale vyloženou šanci už si ve zbytku hry nevypracovala.

Jihlava tak bodovala, přestože po nevydařené přípravě se zdálo, že bude mít velké problémy. "Vnímal jsem, že u veřejnosti i v klubu byla nervozita z výsledků v přípravě, ale právě proto je pro nás dnešní bod velmi cenný. Pro nás jako vítězství," řekl trenér Luděk Klusáček.

"My si teď ale nemůžeme oddechnout a oslavovat, že jsme uhráli na úvod bod se Spartou. Teď nás čeká Zlín a my se musíme už soustředit na tohoto soupeře. Je před námi ještě 29 kol, takže dlouhá cesta," dodal.

JIHLAVA - SPARTA 0:0

Rozhodčí: Kocourek - Peřina, Kříž. ŽK: J. Krejčí, Dvořák - Mareček, Dočkal, Vácha. Diváků: 3894.
Jihlava: Hanuš - Tlustý, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - T. Marek, Nerad - Kukol (80. Fulnek), Jungr (69. Přeučil), Batioja - Mešanovič (75. Dvořák). Trenér: Klusáček.
Sparta: Bičík - Mareček, Holek, Hybš - Steinhöfer (46. Fatai), Matějovský, Vácha, Dočkal, Frýdek (68. Konaté) - M. Paixao (75. Litsingi), L. Krejčí. Trenér: Ščasný.