Z kvarteta chyběl pouze Daniel Kolář, kterého natržené vazy v kotníku ještě na trávník nepustily. Prozatím netrénoval s mužstvem ani jejich reprezentační spoluhráč Jiří Kladrubský, který v nejbližších dnech do Sparty přestoupí z Českých Budějovic.

Kladrubského příchod je už téměř hotov, neboť i na českobudějovickém webu se objevila informace, že hráč je na odchodu, protože Sparta uplatnila opci. Tu získala před rokem, kdy na jih Čech zamířili někteří hráči na hostování, podobně jako tomu bylo v případě Viktorie Plzeň a Davida Limberského. "Vše je v jednání, v několika nejbližších dnech bude jasno," řekl ČTK letenský mluvčí Lukáš Přibyl.

Na Spartě potká Kladrubský například i útočníka Jana Holendu, s nímž hrál jak na Střeleckém ostrově, tak v jednadvacítce. Holenda patří Spartě a po návratu z hostování v Liberci a Českých Budějovicích poprvé v životě zakouší, jak chutná příprava s prvním týmem na Letné. "Je to pro mě trošku zvláštní. Jsem odchovancem Sparty, ale v prvním týmu jsem nikdy nebyl. Moc jsme se už těšil," uvedl fotbalista na internetových stránkách klubu.

Sparťany vedle nabírání kondice čekají i další dva přípravné zápas. Ve středu 4. července se od 17:00 střetnou s gruzínským FC Ameri na hlavním stadionu, v sobotu 7. července v 15:00 se znovu v hlavní letenské areně střetnou s Artmedií Petržalka; původní duel proti Belchatowu byl zrušen.

To bude až do ligové generálky poslední sparťanský domácí zápas. Ve středu 11. července zamíří tým na herní kemp do Rakouska, kde jej čeká postupně pět zápasů. Tam už by chtěl mít trenér Michal Bílek k dispozici všechny nové posily včetně libereckého Pavla Košťála, či boleslavského Martina Abrahama.