Proti Plzni ukázal proč. Bojoval na doraz, rychlostně převyšoval většinu protihráčů a bývalý reprezentační obránce Limberský si proti němu musel pomáhat fauly. Navíc si vyhověl se spoluhráči i kombinačně.

Po porážce 1:3 však bylo i na Ondřeji Lingrovi znát obrovské zklamání. „Každý z nás na hřišti odevzdal vše, co bylo v jeho silách, ale zase z toho nemáme nic,“ pokrčil smutně rameny.

Podruhé za sebou jste se objevil v základu. Jaké byly vaše pocity?
Za start v základu jsem samozřejmě rád. Snažil jsem se co nejvíce pomoct týmu, bohužel to nevyšlo. Všichni jsme teď neuvěřitelně zklamaní. Plzeň měla tři tutovky, dala je. My jich měli víc, neproměnili jsme je a prohráli.

V areálu Sedlčanské kotliny vyprávěl Martin Macík junior o svých přípravách na jubilejní čtyřicátý ročník Rallye Dakar.
Martin Macík o Dakaru: Je to závislost, která se nedá popsat

Zase jste po třech kolech zažili pocit ze vstřelené branky…
To je jen nepatrná útěcha. Ten gól nás hodně nakopl, pravda. Mohli jsme dát i druhý, vlastně jsme ho dali, ale neuznali nám ho.

Věděl jste proč?
Pískal se faul Wagyho (útočníka Wágnera), ale já tam žádný neviděl. Podle mě mohl gól normálně platit.

Šancí jste měli hodně. Kde byl problém? Nevěříte si?
Tolik brankových možností si proti Plzni snad ještě nikdo nevypracoval. Mrzí nás to. Něco nám pochytal brankář Kozáčik, něco byla naše nemohoucnost. Vepředu nám to prostě nejde.

Bohužel ani vzadu. První dva góly jste Plzni pomohli sami připravit, je to tak?
Bohužel ano. Pořád nás sráží laciné góly, třeba ten druhý… Kdyby to bylo jen 0:1, tak jsme pořád ve hře a pak by nás gól neuvěřitelně nakopl. Jenže když se prohrává o dva góly, navíc proti Plzni, je to fakt náročné.

Nepřišli vám hráči Plzně v některých situacích zbytečně podráždění?
Bylo to hodně emoční. Nám strašně moc pomohli fanoušci, za to jim děkujeme, bylo to od nich skvělé. Soupeř podle mě nehrál, na co měl, takže v určitých chvílích byli hosté opravdu podráždění. Dostávali jsme se hodně do hry, s tím asi moc nepočítali.

Patronem soutěže se stal Jakub Štáfek Lavi z kultovního seriálu Vyšehrad (na snímku). „Chance je zábavná, odvážná a drzá, stejně jako on,“ řekla mluvčí firmy Markéta Světlíková.
Fotbal v ulicích! Chance být hvězdou má prvního vítěze