"Nemachruj, kurňa," zakřičel trenér David Vavruška zblízka do ucha obránce Michala Lüftnera - v legraci, přímo před novináři, kterým stoper právě popisoval svůj vyrovnávací gól.

Klíčový okamžik se udál hodně kuriózně - pomohl k němu brankář Tomáš Grigar. "Hlavičkoval do mojí hlavy, byl jsem důraznější," smál se obránce. "Míč mi šel krásně na hlavu a pak přišla rána a vidím, že je to gól. Ani jsem nevěděl, jestli jsem ho nedal já," doplnil Grigar, který zápas po této příhodě dochytal s ovázanou hlavou.

V severočeském týmu panuje nebývala euforie, přestože pět bodů ze čtyř zápasů je bilance spíš pro tým ze spodní poloviny tabulky.

"Nikdo po nás tady body nechce. Chceme změnit hru mužstva, to se daří," řekl novinářům později Vavruška. Už by klidný, už neslavil.

Fanoušci mu děkovali hodně dlouho. Po vybojované remíze zůstala velká část z nich v ochozech a došlo na děkovačku. "Povedlo se nám vtáhnout do hry i fanoušky, tak nádhernou atmosféru jsem v Teplicích ještě nezažil," zářil po zápase Vavruška. Tým podle něj přechází na agresivnější herní pojetí rychleji, než čekal.

Vavruška už v lize vedl i Příbram a Liberec, o Teplicích ale mluví jako o zvláštní štaci - právě u zdejší mládeže začínal s trenéřinou. "Tohle je můj sen, moje práce, moje vidina. Chtěl bych, aby fotbal tady žil. Ten styl, který chceme hrát, tomu snad nahrává," dodal. Jak vysoko může tým pomýšlet? Zatím bez komentáře.