"Utichnutí tohoto vždy žlutomodrého srdce je obrovskou tragédií, která klub zasáhla a na kterou nikdo nebyl připraven," uvedl teplický klub v prohlášení na svých stránkách.

Reagovali i na svazu. "Tato smutná událost se mě osobně velice dotkla, protože mě s Františkem Hrdličkou spojovaly dlouholeté nejen profesní, ale i přátelské vztahy," uvedl na webu FAČR předseda asociace Miroslav Pelta. "Za celou asociaci chci vyjádřit hlubokou soustrast jeho rodině a blízkým, soucítíme i s teplickým klubem. Je mi to moc líto," dodal.

O náhradním termínu zápasu s Českými Budějovicemi, který byl pro Fenina a spol. prvním domácím utkáním nové sezony, zatím nebylo rozhodnuto.

Vzpomněl si i Džeko

"Je to pro nás všechny velice smutná zpráva a nemá smysl hrát dnes v Teplicích fotbal," prohlásil ředitel profesionálních soutěží Ivo Lubas.

Lítost a soustrast rodině projevili funkcionáři téměř všech profesionálních klubů, kteří s Hrdličkou spolupracovali. Zpráva zasáhla i bývalého teplického kanonýra Edina Džeka z Bosny, který momentálně hájí barvy Manchesteru City.

"Dostal sem velice smutnu zpravu, že zemrel pan František Hrdlička, dekuji Vam za vše! Nikdy nezapomenem!" napsal na svém twitteru.

Naposledy bojoval za ligu

František Hrdlička byl šéfem teplické kopané přes dvacet let. V létě 1993 se do povědomí obce žlutomodrých příznivců dostal coby předseda Spartaku Bystřany, za který také hrával. S Bystřany se toužil dostat co nejvýše, uvažoval dokonce o odkoupení vyšší soutěže od některého ze zavedených klubů.

Nakonec ale kývl Teplicím, které v té doby stály nad propastí. Na Stínadla vstoupil společně s podnikatelem Petrem Frydrychem. „Existence dvou silných klubů vedle sebe by nikam nevedla. To, že dnes všichni sedíme za jedním stolem, považuji za vítězství teplického fotbalu," řekl tehdy na první tiskové konferenci.

Ve třetí sezoně, na jaře 1996, se Teplice po dvanácti letech opět staly prvoligové. Hlavně díky Hrdličkovi a jeho vizi. A zářil nejen tým. Teplický stadion, který se tehdy pomalu rozpadal, prošel nákladnou rekonstrukcí, Na Stínadlech se poté zabydlela česká reprezentace i evropské poháry.

Díky svým zkušenostem se prosadil i do vedení českého fotbalu, poslední dobou ale bojoval za osamostatnění ligy od FAČR.