Třetí tým ligové tabulky získal Ramose na přestup z druholigového francouzského Chateauroux. Předtím působil mimo jiné dva roky na Slovensku v Žilině a Nitře, za sebou má také angažmá v Debrecínu, kde se potkal s trenérem Teplic Zdeňkem Ščasným.

"Znám ho velmi dobře z Maďarska a už jsem o něm uvažoval přibližně před rokem. Bylo nemyslitelné, aby přišel těsně před soutěží hráč, kterého neznám," řekl Ščasný v tiskové zprávě. "Příchodem Ramose jsme zareagovali na situaci kolemAldina Čajiče. Navíc také dobře víme, že Admir Ljevakovič má sedm žlutých karet a je tu předpoklad, že nám bude chybět v některých zápasech," dodal.

Ščasný byl s Ramosem v kontaktu během soustředění, pozval ho na krátké testy a nakonec se rozhodl ho angažovat místo Čajiče, který v Teplicích skončil poté, co se nedohodl na prodloužení v červnu končící smlouvy. Vedení proto jednadvacetiletému hráči umožnilo hledat si nové působiště. Pokud se mu to nepodaří do pátku, kdy v české lize končí přestupní termín, stráví jaro v juniorce.

Ramosovou výhodou by mělo být i to, že díky působení na Slovensku už má základ pro to, aby se rychle naučil česky. "Dlouho jsem slovensky nemluvil, takže už nerozumím tolik, ale když trenéři mluví česky, tak rozumím poměrně hodně věcem. Myslím, že nebudu mít problém s češtinou a během pár měsíců ji zvládnu," dodal.

"Jsem moc rád, že přicházím do výborného týmu s vysokými ambicemi. Jsem typ hráče, který se rád pohybuje ve vrchních patrech tabulky. Jsem válečník a bojovník. Miluju vítězství. Občas jsem možná až moc agresivní, ale to je tím, že udělám pro výhru všechno," prohlásil Ramos, který se z maďarské ligy dobře zná s teplickými hráči Francim Litsingim a Eugenem Salamim.