"Už jsem zažil příjemnější adventní období, to je pravda. Ale nedůvěru vedení jsem necítil, spíš tlak a nebylo to příjemné," řekl novinářům Lavička, který prý o odstoupení neuvažoval. "Po schůzkách s vedením jsem měl pocit, že i oni mají zájem navázat na to, co se nám povedlo," dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Má poslední zimní příprava ve Spartě? Spekulace, usmál se záložník Krejčí

Po podzimu, který Sparta odstartovala vyřazením v předkole Ligy mistrů, měl Lavička hned několik schůzek s vedením. "Padla kritická, ale i konstruktivní slova. Závěr byl pozitivní a odnesl jsem si z toho odhodlání do další práce," prohlásil trenér.

Jedním ze závěrů bylo, že tým musí před jarním bojem o titul posílit. "Máme vytipovaná konkrétní jména. Chtěli bychom přivést někoho na post útočníka a také hráče do středové řady. Uvažovali jsme i o alternaci na místo pravého obránce, u něj jsme se ale rozhodli pro variantu z vlastních řad," uvedl Lavička.

Uvažuje o Kadlecovi z Frankfurtu

Na Letnou zatím žádný hráč nepřišel, zatímco vedoucí Plzeň získala Aidina Mahmutoviče a Jana Baránka a třetí Jablonec přivedl Lukáše Masopusta s Jánem Gregušem. "Konkurenci jsem sledoval, ale beru to jako fakt. Víc bych to nechtěl komentovat," řekl Lavička.

Jeho tým by mohli posílit navrátilec z hostování v Jihlavě Adam Jánoš a Jakub Podaný, který hrál na podzim v Indii. Sparta navíc jedná o možném návratu útočníka Václava Kadlece z Frankfurtu. "Uvažujeme o něm. Spartou prošel, odváděl dobré výkony, takže naše představy o útočníkovi by splňoval," uvedl Lavička.

Sparta, která po podzimu ztrácí na druhé příčce jeden bod na Plzeň, chce kromě posil v zimě zapracovat také na variabilitě herních stylů. Právě stále stejná hra byla Lavičkovu týmu v první polovině soutěže občas vytýkána. "Nemyslím, že by naše hra byla málo pestrá. Máme zažité styly z minulosti, jen upřednostňujeme jeden z nich, který funguje. V zimě se budeme věnovat i dalším, protože je dobré mít jich víc v zásobě," prohlásil kouč.