„Je zapotřebí zdůraznit, že trenér Jaroslav Šilhavý se v posledních dvanácti dnech nepotkal s žádným jiným členem reprezentace. Abychom předešli jakýmkoliv spekulacím, tak musíme dodat také to, že je očkovaný. Bohužel, navzdory všem opatřením se v dnešní době nakažení zcela vyhnout nelze. Jarda bude se zbytkem trenérského štábu intenzivně komunikovat na dálku,“ uvedl manažer reprezentace Libor Sionko.

Jaroslav Šilhavý na tréninku české reprezentace.
Střelec Krmenčík se vrací do reprezentace. Pozvánku dostal i nováček Panák

Tým v nadcházejících dvou zápasech povede Šilhavého asistent Jiří Chytrý, který už tuto roli zažil loni v zápase Ligy národů ve Skotsku. Domluvila se na tom vedení Fotbalové asociace České republiky a národního týmu.

Komplikace 

„Pro nás je to samozřejmě komplikace, ale i na tuto variantu jsme byli připravení. Loni ve Skotsku jsme si to vyzkoušeli, s Jardou budeme v častém kontaktu a budeme všechno probírat. Věřím, že oba zápasy zvládneme úspěšně,“ poznamenal Jiří Chytrý, který povede už pondělní trénink v Praze.

Tomáš Souček z West Ham United.
Šílenství v Londýně. Souček a spol. dohnali Kloppa k výbuchu, West Ham míří výš

Reprezentace sehraje ve čtvrtek přípravné utkání proti Kuvajtu v Olomouci. V úterý 16. listopadu nastoupí na Letné k poslednímu utkání kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa proti Estonsku.