Potěšilo ho, jak jeho svěřenci zápas zvládli, a také to, že se mezi střelce zapsal i útočník David Villa, který se v soutěžním duelu prosadil poprvé od zlomeniny nohy.

Vilanova v létě na barcelonské lavičce vystřídal Pepa Guardiolu, kterému dělal asistenta. A hned v prvním duelu ukázal, že by v něm katalánský celek mohl najít plnohodnotnou náhradu za úspěšného kouče. Barcelona pokračovala v kombinační hře a presování soupeře, jak už si u ní fanoušci zvykli.

"Byl to perfektní debut. Je důležité začít tímto stylem. Líbilo se mi, jak se hráči prezentovali. Bylo na nich vidět, že mají stále hlad po vítězství. Lidem se to muselo líbit," řekl Vilanova.

Radost ze startu do sezony měl i autor dvou branek Lionel Messi. "Stejně jako Tito i já chci vyhrát všechno, co se dá. S podobnými výkony by to mělo jít," řekl Messi. "Tito nám řekl, že chce zachovat filozofii týmu z minulých sezon, a úvodní zápas to potvrdil," dodal.

Kanonýr Villa se pozranění hned trefil

Vedle výhry udělal Vilanovovi radost i rekonvalescent Villa. "Zápas je o to lepší, že se trefil i Villa. Povzbudí ho to do dalších zápasů a dá mu to potřebný klid," věřil Vilanova.

Také Villa přiznal, že se mu ulevilo, že se trefil tak brzy po zranění, které utrpěl v prosinci na mistrovství světa klubů. "Prožil jsem si těžké období. Je krásné být zpět a už můžu na to zranění zapomenout. Ještě chvíli potrvá, než budu v bývalé formě, ale jsem rád, že už můžu pomáhat týmu," dodal Villa, který kvůli zranění přišel i o triumf Španělska na mistrovství Evropy.

Při oslavě gólu nezapomněl poděkovat své rodině, která ho během zranění držela nad vodou. Vyhrnul si triko a ukázal fotografii manželky a dětí společně s nápisem "Bez vás by to nebylo možné". "Bylo to těžké období nejen pro mě, ale i pro ně. Moc mi pomohli," dodal Villa.

První větší zkouškou ale Barcelona projde v úterý, kdy v prvním duelu Superpoháru bude hostit rivala Real Madrid. "Chceme Superpohár vyhrát, o tom není pochyb. A je jedno, kdo proti nám hraje," prohlásil Vilanova.