OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU

„Před zápasem jsme si říkali, že bychom chtěli v Lyonu vstřelit branku. To se nám sice podařilo, ale bohužel jsme čtyři obdrželi," konstatoval trpce plzeňský kouč.

ČTĚTE TAKÉ: Plzeň po poločase s Lyonem odpadla. Po debaklu by se rovnal postup zázraku

Jeho tým podle něj srazily do kolen zmíněné individuální chyby. „Zbytečně jsme otvírali hru, Lyon je pohyblivější mužstvo a hlavně na krajích hřiště jsme dělali veliké chyby. Po porážce 1:4 máme malou šanci na postup," přiznal trenér Uhrin. Inkasované góly považuje za laciné. „Soupeři jsme je svými chybami doslova nabídli," mrzelo plzeňského trenéra.

I přes porážku 1:4 se Uhrin domnívá, že Lyon nebyl lepším mužstvem než Šachtar, který Viktoria vyřadila. „Průběh utkání s Lyonem byl takový, že jsme mohli klidně vstřelit další dvě tři branky, šance jsme na to měli. Jenže se nám to nepodařilo a naopak jsme čtyřikrát zbytečně inkasovali, což je od nás lehkovážnost. Za takový výkon jsme si nasloužili ani remízu," přiznal kouč Viktorie.

Jednotlivé hráče hodnotit nechtěl

Uhrin udělal v sestavě oproti minulým zápasům dvě změny, Řezníka nahradil na kraji obrany Hubník a místo Ďuriše nastoupil Kovařík. Jejich výkony ale hodnotit nechtěl. „Prohráli jsme 1:4, takže nejsem spokojen s ničím. Nechci hodnotit jen Hubníka s Kovaříkem, protože prohrálo celé mužstvo," uvedl.

A proč se rozhodl udělat změny právě na těchto postech? „Máme nabitý program, tak jsem udělal změny. Jsou to hráči, kteří patřili do základní sestavy, víc bych v tom neviděl," řekl.

Už v neděli čeká Plzeň ligový zápas. „Musíme se dát dohromady, protože jsme prohráli dvakrát za sebou. Ale jsme profesionálové a popereme se s tím," dodal trenér Dušan Uhrin.