OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU

„Tomu, že to ustojíme, jsem uvěřil dvacet minut před koncem. Věděl jsem, že už to zvládneme," svěřil se trenér Uhrin hned po utkání novinářům. „Byli jsme pod obrovským tlakem, ale věděl jsem, že máme zkušené hráče. Střídání soupeře naší hru nabouralo, jenže hráči to ustáli, i když Šachtar měl ve druhé půli obrovské šance a dal i gól z ofsajdu," pochválil mužstvo Uhrin.

ČTĚTE TAKÉ: Plzeň dvěma góly dobyla doněckou pevnost a prošla do osmifinále EL

O osudu zápasu podle něj rozhodla první půle. „Hráli jsme takticky velmi dobře. Druhou půli už jsme byli nepřesní, Petrželovi se udělalo nevolno a museli jsme střídat. Kdyby k tomu nedošlo, náš výkon by asi byl ještě lepší. Šachtar je ale silný soupeř, dali jsme mu dohromady tři góly, což je dost," považoval si plzeňský kouč.

Záložníci museli pomáhat krajním obráncům

Taktika do zápasu byla jasná. „Snahou bylo držet střed hřiště. Chtěl jsem, aby krajní záložníci chytali jejich beky a spolupracovali s našimi krajními obránci. Po Teclovi jsem požadoval, aby s Kolářem hlídali jejich stopery a jednoho defenzivního záložníka. A když byli zataženější, tak si měli přebírat i ofenzivního záložníka," prozradil taktické záměry Uhrin.

Úspěch v duelu se Šachtarem řadí stejně vysoko jako postup s Mladou Boleslaví přes Marseille. „Je to podobné, tehdy nám nevyšel první zápas a nám se tenkrát přesto podařilo Marseille vyřadit," připomněl kouč Viktorie.

Na postupu přes silný Doněck má podle něj velký podíl obětavost a srdnatý výkon jeho týmu. „Utkání nás stálo hodně sil. Ve druhé půli se Šachtar probral, ale už to bylo pozdě. Rozhodla i vůle po vítězství, víc jsme chtěli než soupeř," dodal spokojený kouč Dušan Uhrin mladší.