„Teď už prostě není kam uhnout,“ uvedl před dnešním domácím zápasem proti Jihlavě záložník Robert Hrubý. „Šance tam ale pořád ještě je a já věřím, že výsledky se dostaví,“ doplnil.

V zimě hodně posílený Baník si zřejmě před odvetami nebyl ochotný připustit, v jak svízelné se nachází situaci. „Doufali jsme, že hned v prvních kolech uděláme nějaké body. Ale nakonec je vše trochu jinak, navíc naši konkurenti získávali body,“ poznamenal Hrubý.

Radost Michaela Krmenčíka.
Reprezentant Krmenčík dospal časový posun a doufá, že formu zúročí i v Plzni

Všichni dobře vědí, o co Baník teď bude hrát. I trenér Bohumil Páník hned po prohraném domácím utkání proti Dukle naznačil, že na případnou záchranu bude potřeba uhrát osmnáct až jednadvacet bodů. Je tohle ale v silách týmu, který za dvacet kol vybojoval těch bodů jen dvanáct? „Určitě ano, ale vše se bude odvíjet od toho prvního vítězství. Stačí 1:0 se štěstím. Tohle nás podle mě nakopne a pak budeme schopni udělat nějakou sérii. Je však nejvyšší čas to protrhnout,“ zdůraznil Robert Hrubý.

Inspirace se nabízí: Jihlava, dnešní soupeř Ostravanů, za celý podzim získala deset bodů a na jaře v pěti zápasech hned dvanáct. „Když uděláte čtyři zápasy za sebou, jako se to povedlo Jihlavě, najednou jste nahoře a taky postrašíte soupeře, kteří budou nervóznější z toho, že jim šlapete na paty. Tohle by nám určitě mohlo hrát do karet, jen zkrátka musíme takovou sérii taky udělat,“ dodal Robert Hrubý, záložník Baníku Ostrava.

Brankář fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík.
Hádanka na další týdny. Koho má dát Jarolím do brány?