„Vedou si nad očekávání. Ale umístění mají zasloužené. Mužstvo, realizační tým i vedení fungují na jedné vlně. Každý ví, jaké má úkoly a plní si je na sto procent," ocenil zlínský odchovanec.

Stejné blaho prožívá i jeho současný zaměstnavatel. Trojnásobný držitel českého titulu drží fascinující šňůru jedenácti utkání bez porážky a po osmi letech je znovu adeptem na titul.

„V některých zápasech sice náš výkon nebyl tolik pohledný pro fanoušky, ale morálními silami jsme je zvládli. Teď chceme vyhrát i ve Zlíně," prohlásil Železník.

Přitom by si přál, aby si i diváci odnesli hodnotný sportovní zážitek. „Doufám, že se bude hrát fotbal nahoru dolů," řekl.

Otázkou je, jestli se zlínským příznivcům, kteří mu vždy radostně skandovali „El Capitáno", ukáže přímo na hřišti či alespoň na lavičce. Za Slavii si Železník po zranění a operaci kotníku nezahrál v letošní ligové sezoně ještě ani minutu. „Moc rád bych naskočil, ale uvidíme, co přinese zápas."

V zimní pauze "vypne"

Fotbalového dříče tak potkává opačný osud než v minulém roce, kdy za podzimní část nasázel osm branek. Prosadí se ještě ve Slavii?

„Zdravotně jsem v pořádku, odehrál jsem bez potíží duely za juniorku. Ohledně budoucnosti se uvidí po Novém roce. Tento rok byl pro mě těžký a v prosinci chci vypnout. Budu se věnovat rodině," vzkázal sympatický forvard.

Právě alespoň v tomto okruhu prožil krásný moment. Ve středu 12. října změnil svůj stav ze svobodný na ženatý. Oženil se s dlouholetou přítelkyní Leonou.

„V osobním životě jsem zažíval pravý opak toho, co ve sportovním. Věřím však, že i nepříjemné chvíle mě posílí a v roce 2017 budu mít zase radost z fotbalu," zakončil optimistickým tó­nem.

ČTĚTE TAKÉ: Hubáčkovo srdce se raduje, Zlín i Slavia září. Teď ale stojí proti sobě