Mezi ně patří například i obránce fotbalové Plzně Filip Vacovský. "Byli jsme ve finále a několikrát jsme ho i dokonce vyhráli. Což je super pro školu, pro jméno," vzpomínal Vacovský. "Myslím si, že McDonald's Cup je dost prestižní turnaj pro ty děti," dodává.

A kdo další patří do Síně slávy 33. ZŠ Plzeň? Jména mluví za vše: Petr Čech, David Limberský, Vladimír Darida nebo Josef Žaloudek, který učil fotbalovou abecedu i legendárního Pavla Nedvěda.

Pavel Nedvěd s vítězi 20. ročníku fotbalového McDonald's Cupu.
VIDEO: Splněný sen. Vítězové McDonald Cupu se setkali se svým idolem

To kořeny úspěchů pražské Sparty zasahují do ZŠ Marjánka, trojnásobného vítěze McDonald's Cupu. Prošli jí například Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí nebo Martin Frýdek. "Strávili jsme tu s klukama dětství, vzpomínám na to jen v dobrém," vratil se do dětských let záložník Sparty Frýdek. 

"Jeho" ZŠ Marjánka vyhrála předloňský ročník. Naváže na svůj úspěch i letos?

Zdroj: McDonald's Cup

Největší fotbalový turnaj pro žáky základních škol McDonald’s Cup je tu letos už se svým 21. ročníkem, ve kterém ve dvou věkových kategoriích nastoupí téměř 80 tisíc chlapců a dívek ve věku od 6 do 11 let.

Oblíbený turnaj nejprve nabídne školní kola, poté okresní a krajská. Velkolepé celorepublikové finále je pak na programu na jaře.

Deník je nově jedním z hlavních partnerů této oblíbené akce a v novinách a na webu i ní bude pravidelně informovat. Patronem 21. ročníku je český reprezentant a opora mistrovské Slavie Praha Jaromír Zmrhal.

Veškeré informace o turnaji a registraci najdete také na oficiálních stránkách www.mcdonaldscup.cz.

McDonald's Cup: vítěz 20. ročníku ZŠ Sever
Fotbalový McDonald's Cup pro školáky začal. Ukazujeme recept na úspěch