Messi se za stavu 3:1 postavil ke značce pokutového kopu, ale míč nečekaně přistrčil doprava na Suáreze, který snadno skóroval do odkryté branky a dovršil hattrick. Podobnou penaltovou spolupráci předvedli Cruyff a Jesper Olsen v roce 1982 za Ajax Amsterodam.

O chystané fintě zřejmě vědělo jen několik fotbalistů Barcelony a v pozici střelce prý místo Suáreze měl být třetí hvězdný útočník Neymar. "Bylo to nacvičené a původně jsem měl zakončovat já, ale Luis byl rychlejší. Nejdůležitější je, že to vyšlo," řekl Brazilec Neymar.

"Já o penaltě nic nevěděl. Není běžné nahrávat, ale Leo vždycky vymýšlí nové věci a tohle bylo skvělé," konstatoval obránce Jordi Alba. "Neviděl jsem je to zkoušet na tréninku, ale jsem přesvědčen, že to měli naplánované. Podle mě ta penalta nebyla neuctivá, my se jako první snažíme respektovat soupeře a jeho hru," doplnil kapitán Andrés Iniesta.

Vyhrát a pobavit fanoušky

Riskantní standardní situace se líbila i trenérovi úřadujícího mistra Luisi Enriquemu. "Takhle zahraná penalta je legitimní a všichni pamatujeme na tu Cruyffovu. Já sám bych si na ni netroufl, protože bych určitě upadl. Spustí to velkou debatu, někomu se to líbit bude a někomu ne," prohlásil Enrique.

"My se vedle získávání trofejí také snažíme bavit fanoušky a stylově vyhrávat," přidal bývalý španělský reprezentant, jehož svěřenci vedou tabulku o tři body před Atléticem Madrid a navíc mají zápas k dobru.

Ani kouč Celty Vigo Eduardo Berizzo necítil, že by Messi se Suárezem hostující tým ponížili. "Bylo to zahrané netradičně, ale neuctivé to nebylo. Jejich útočníci vždycky velmi respektují soupeře. Jsou nenasytní a každý z nich může dávat jakékoli góly umí nebo chce. Penalta byla v mezích pravidel, víc mě mrzí, že jsme dostali šest gólů," upozornil Berizzo.

Zdroj: Youtube