Čtvrtého června minulého roku ukončil nizozemský fotbalista Arjen Robben spekulace o tom, kde bude jeho kariéra pokračovat po skončení v Bayernu Mnichov. Nikde. Rozhodl se totiž ukončit aktivní kariéru.

V pomyslných papučích důchodce jej však sotva po roce začaly svrbět nohy. Někdejší opora Bayernu Mnichov, londýnské Chelsea či nizozemské reprezentace si tak dopřála ještě jeden přestup. A dá se říct, že vysněný.

Ne, dres žádného z evropských velkoklubů už neoblékne. Přesto po letech splnil přání nejen sobě, ale především fanouškům. Vrací se totiž do klubu, kde s fotbalem začínal. Pro příští sezonu se upsal nizozemskému Groningenu.

Fotbalista Lipska  Patrik Schick
Návrat Schicka do Itálie? O služby českého útočníka má zájem slavný AC Milán

„Bylo mi 12, když jsem začal hrát v akademii Groningenu. V šestnácti jsem debutoval proti Feyenoordu,“ zavzpomínal na mladá léta na sociálních sítích. „Po dvou letech jsem přestoupil do Eindhovenu. Teď, po osmnáctiletém úžasném dobrodružství, se vracím domů. Zpátky do Groningenu.“

Robben si je pochopitelně dobře vědom, že už není žádným mladíkem. „Bude to těžká fyzická výzva, ale jdu na to!“ prohlásil odhodlaně s tím, že je jeho snem znovu nosit dres Groningenu.

Zkušený fotbalista, v jehož profesním životopise najdeme kromě Chelsea, Bayernu či Eindhovenu také Rel Madrid, si tak plní další fotbalové přání.

Basilej - Liverpool: Marek Suchý a souboj s Mariem Balotellim
Potížista Balotelli je znovu bez práce. Proč se ho v Itálii zbavili?