Ronaldo se při zápase, který v Miláně i po prodloužení skončil 1:1, do moc šancí nedostal, ale i tak se stal hrdinou. Když se ve čtvrté sérii penalt jako první ze všech exekutorů neprosadil obránce Juanfran, jednatřicetiletý kanonýr jeho zaváhání okamžitě potrestal.

"Musel jsem skórovat. Měl jsem tušení, že dám vítězný gól. Řekl jsem Zidaneovi, ať mě nechá naposled, a všechno vyšlo. Byl to skvělý večer, můj třetí titul v Lize mistrů. To je sen," řekl novinářům Ronaldo, který ze sebe v euforii serval dres a opět se pochlubil vypracovanou muskulaturou.

Real sice dostal do vedení už v 15. minutě kapitán Sergio Ramos, ale Atlético se nevzdalo a v 79. vyrovnal střídající Yannick Ferreira Carrasco. Stejně jako před dvěma lety šlo madridské finále do prodloužení, ale zatímco v roce 2014 "Bílý balet" jasně ovládl prodloužení, nyní vyrovnaný souboj rozhodly až penalty.

Zidane vyhrál jako hráč, asistent i trenér

"Fyzicky jsme dost trpěli a také na psychiku to byl velký tlak. Oba týmy bojovaly až do konce, penalty nám vyšly, ale klidně to mohlo skončit opačně. Pro všechny znamená hodně vyhrát něco tak velkého," uvedl francouzský trenér Zidane.

"Finále jsou vždycky těžká. Tým byl výborný a hodně toho obětoval, což je impozantní. Jsem šťastný a o tuhle trofej se chci podělit se všemi našimi fanoušky," přidal Ronaldo.

Zidanea potěšilo, že čtrnáct let poté, co s Realem ovládl elitní soutěž jako aktivní fotbalista, úspěch zopakoval v roli hlavního kouče. "Jsem tady už dlouho a je mimořádné, že jsem vyhrál Ligu mistrů jako hráč, poté jako asistent a nyní jako trenér. Jsem moc hrdý, že jsem součástí této úžasné rodiny," prohlásil bývalý francouzský záložník.

Podle Sergia Ramose má na jedenáctém "ušatém" poháru v historii velký podíl právě Zidane, který v lednu vystřídal Rafaela Beníteze a madridské mužstvo pozvedl. "Zizou tady od prvního dne ukazuje pokoru, důslednost i optimismus a my jeho vzkaz přijali. Nakonec dokázal změnit cítění hráčů. Tohle je ocenění jeho práce a je správné, aby byl součástí tohoto triumfu. Proto jsme ho při oslavách vyhazovali do vzduchu," konstatoval stoper Realu.