Také hráči věří, že je Vrbův ohlášený konec nijak nepoznamená a naopak je v posledních čtyřech utkáních roku spíš vyhecuje.

"Myslím, že na kluky v kabině to nemůže mít vliv. Hráči jsou profesionálové a ví, že fotbal někdy přináší příchody i odchody. A je jedno, jestli se to týká hráčů, nebo trenérů. Vůbec jsem nezaznamenal, že by to hráči řešili," uvedl ve středu Vrba pro klubový web.

Plzeňský kouč využil klauzuli ve smlouvě a ve Viktorii 15. prosince skončí.

Podle kapitána Pavla Horvátha se v kabině Vrbův odchod samozřejmě probírá, ale nijak to prý hráče neovlivňuje. "Samozřejmě jsme se o tom bavili. Nám to oznámil trenér i s vedením a my s tím nemůžeme nic dělat. Jak v tom, kdybychom chtěli, aby trenér zůstal, nebo aby odešel. My jsme hráči a respektujeme to," uvedl Horváth.

"Problém v tom není. Spíš než abychom to řešili, tak si z toho děláme srandu. To je nejlepší odpověď, jak to řešit. Jsem si jistý, že to nebude mít na hřišti vliv," dodal plzeňský kapitán.

Podobný názor má i brankář Matúš Kozáčik. "Věřím, že nás to nepoznamená. Naopak že nás to vyhecuje, abychom závěr sezony zvládli. Musíme to odehrát co nejlépe a získat co nejvíc bodů," řekl slovenský brankář.

Plzeň čekají do konce podzimu ještě dvě ligová kola a zbylé dva zápasy základní skupiny Ligy mistrů.