Leicester je jako nováček soutěže zatím ve skupině G suverénní, vyhrál všechny tři zápasy bez obdrženého gólu. To se povedlo už jen Atléticu Madrid. V minulém kole dokázal anglický celek jako jediný v této sezoně porazit Kodaň, a pokud uspěje i na jejím hřišti, bude se moci těšit na jarní play off.

"Vedeme si velmi dobře, a pokud předvedeme výkon jako v předchozích zápasech, můžeme si odvézt tři body. Ale také víme, že nás čeká v Kodani velmi těžké utkání. Nesmíme myslet na postup, ale brát to jako další utkání," řekl záložník "Lišek" Marc Albrighton. "Moc se na ten zápas těším, protože jsem vyrůstal dvě minuty od stadionu Kodaně. Vracím se v podstatě domů," dodal dánský gólman Leicesteru Kasper Schmeichel.

Juventus může pomoct Seville

Podobně je na tom Juventus, který ztratil body jen při úvodní remíze se Sevillou a rovněž ještě neinkasoval. Nyní navíc přivítá Lyon, kterému se v poslední době příliš nedaří, když prohrál pět ze sedmi zápasů. "Stará dáma" se tak pokusí prodloužit domácí neporazitelnost, trvající od loňského srpna, a výhrou se posunout dál.

Na výhru Juventusu bude čekat i Sevilla, která potřebuje úspěch italského mistra, aby si sama výhrou nad Dinamem Záhřeb zajistila postup. Chorvatský celek se pokusí proti úřadujícímu vítězi Evropské ligy konečně skórovat, což se mu jako jedinému z letošních účastníků skupin ještě nepovedlo. Navíc potřebuje vyhrát, aby odvrátil jistotu vyřazení.

Dostane Legia další příděl?

Blízko rozuzlení je také skupina F, kde už ve středu mohou slavit Dortmund a Real Madrid. Německému celku stačí získat tři body proti Sportingu Lisabon. Realu dá jistotu, jen pokud vyhraje na hřišti Legie Varšava a zároveň musí uspět i Dortmund.

Real se ve Varšavě pokusí prodloužit sérii 26 zápasů bez porážky a navázat tak na domácí výhru 5:1 nad Legií z minulého zápasu. Zabránit se mu v tom bude opět snažit český reprezentant Adam Hloušek.

"U nich jsem měl pocit, že s nimi můžeme uhrát dobrý výsledek. Hráli jsme s nimi otevřenou partii. Jediný rozdíl byl v tom, že oni na rozdíl od nás své šance využili," řekl Hloušek, kterého mrzí, že se odveta hraje bez diváků kvůli trestu od UEFA za výtržnosti fanoušků Legie. "Mrzí to strašně moc. Pro všechny Poláky by to byl asi ten největší zážitek. Všichni na to čekali přes 20 let a teď se tam nedostanou. Je to škoda i pro klub, protože na tom finančně strašně tratí," litoval.

Hlavním rozhodčím zápasu ve Varšavě bude Čech Pavel Královec, který bude pískat Real Madrid potřetí v kariéře.