"Zlatan je na absolutně nejvyšší úrovni. Umí střílet branky z jakékoli pozice a v jakýkoli čas. Můžete odehrát perfektní zápas, ale on vám stejně dá branku," řekl po úvodním osmifinále Ligy mistrů někdejší slavný fotbalista.

Podle bývalého řízného stopera je Ibrahimovic takřka neubránitelný.

"Jako obránce vždycky detailně analyzujete sílu útočníka, proti kterému hrajete. Nejsem si jistý, zda to v případě Ibrahimovice funguje. On je dokonalý útočník," uvedl trenér Leverkusenu, který prohrával už od třetí minuty po trefě záložníka Blaisea Matuidiho.

Dvaatřicetiletému Ibrahimovicovi stačily ke dvěma brankám tři minuty prvního poločasu. Ve 39. minutě nejprve chladnokrevně proměnil penaltu a o chvíli později povedenou střelou do růžku zvýšil na 3:0 pro PSG.

"Odehráli jsme dobrý zápas. Začali jsme výborně díky Blaiseově gólu, a když vedete, pak je to jednodušší," konstatoval švédský reprezentační kapitán. "Prosadili jsme se třikrát v prvním poločase a po změně stran už jsme hráli svou hru. Byl to povedený večer," doplnil s deseti brankami nejlepší střelec této sezony Ligy mistrů.

Spokojený byl i trenér francouzského šampiona Laurent Blanc. "Můžete poukázat na slabiny Leverkusenu, ale náš výkon byl excelentní. Tým je ve výborném rozpoložení. Gratuluji hráčům základní sestavy i náhradníkům. Jsem rád, že se mohu spolehnout na každého," prohlásil.

"Přijeli jsme sem hrát dobrý fotbal a ukázalo se, že jsme byli dobře připraveni. S naší hrou jsem byl spokojený. Ale nesmíme zapomenout na to, že jsme ještě nepostoupili. Chceme vyhrát i odvetu," dodal kouč pařížského mužstva.