Už postup do jarní části Youth League, tedy nejprestižnější evropské soutěže pro dorostence, znamenal pro Příbram velký úspěch. Nyní by svěřenci trenéra Petra Janoty chtěli překvapit i favorizovaný CSKA.

"Los nám přisoudil soupeře jménem sice ne tolik atraktivního, ale hodně kvalitního. Svědčí o tom jména soupeřů, které za sebou nechal v základní skupině. Vždyť porazili například Manchester United 4:0," upozornil trenér Janota. "Ale každý soupeř je v tomto systému, kdy se hraje na jedno rozhodující utkání, zvlášť když hrajeme doma, porazitelný. Věřím, že máme šanci postoupit i s tímto soupeřem a připsat si další historický úspěch," dodal.

Zatímco Příbram do play off postoupila z mistrovské části, když vyřadila Zimbru Kišiněv a rumunský tým Viitorul Constanta, CSKA skončil na druhém místě v základní skupině ve fázi pro juniory, jejichž A-týmy hrají Ligu mistrů. Ruský celek kromě výhry nad Manchesterem United porazil i Wolfsburg a remizoval s PSV Eindhoven.

V útoku se CSKA spoléhá hlavně na Timura Žamaletdinova, který dal v základní části v šesti zápasech čtyři góly a na další dva přihrál. Mezi klíčové hráče patří také Aleksandr Makarov, který již nakukuje do prvního týmu.

"Soupeř z Moskvy bude podle našich poznatků na podobné úrovni, jako byl Viitorul, možná o trošku kvalitnější a důraznější. Výhodou může být to, že se hraje pouze na jedno utkání a my navíc hrajeme v Energon Aréně. Bude to náročné utkání, kde je samozřejmě favoritem CSKA Moskva, ale my se pokusíme opět překvapit a o postup se popereme," zopakoval Janota.

Ruský soupeř do Příbrami přicestoval už v neděli, tedy tři dny před zápasem. "My si jdeme zápas užít a pokusit se o postup. Ani s Viitorulem jsme favoriti nebyli a dokázali jsme se procpat do další fáze. Na zápas se moc těším," řekl příbramský stoper Matěj Chaluš, který by měl být hlavní oporou domácích společně s Jiřím Januškou, se třemi góly nejlepším střelcem Středočechů. Oba už za sebou mají i starty v české lize.

Vítěz utkání a dalších sedm postupujících z 1. kola se přidají k osmi vítězům skupin ze základní části. Los určí 15. února osmifinálové dvojice. Mezi vítězi skupin jsou velkokluby v čele s Barcelonou, Chelsea, Manchesterem City, Paris St. Germain či Benficou Lisabon.