Hlavní slovo bude mít Pilný, bývalý asistent odstoupivšího Luboše Prokopce. Námluvy s jinými trenéry skončily krachem.

Na scénu se opět vrací trenérský bard Ladislav Škorpil. V tříčlenném štábu bude zastávat pozici konzultanta, kterou plnil už před rokem a půl, kdy se v sestupových vodách plácal tehdejší kouč Jiří Plíšek.

I tehdy Škorpil přispěchal na pomoc jako autorita, která tápajícímu trenérovi a povadlým hráčům předala své bohaté zkušenosti. 

Bohuslav PilnýBývalý ligový fotbalista Hradce Králové a Liberce, s nímž v roce 2002 slavil mistrovský titul. Poté trénoval Kolín a Převýšov v divizi, načež se stal Prokopcovým asistentem v Hradci. Nyní si poprvé vyzkouší vedení týmu v první lize. „Nejsem žádná rychlokvaška. Na různých úrovních trénuji deset let. Prošel jsem 
od krajského přeboru až do ligy. Týmu mám co dát," říká.

„S panem Škorpilem budu určitě mnoho věcí konzultovat, protože má mnohaleté zkušenosti a byla by hloupost toho nevyužít," prohlásil Bohuslav Pilný.

Vedle Pilného a Škorpila bude třetím do party slovenský expert Róbert Barborík, sportovní ředitel klubu, jenž v nedávné minulosti trénoval druholigový Most (2011/12) a slovenskou Nitru (2012/13). „Celý proces u A týmu bude zastřešovat," stojí v oficiální tiskové zprávě klubu.

Úkol nově jmenovaného triumvirátu je zřejmý: mužstvo po podzimu předat s co nejmenším bodovým odstupem na nesestupové pozice, v ideálním případě s vůbec žádným. Momentálně je Hradec v tabulce poslední, v jedenácti utkáních nasbíral pouhých šest bodů a na 14. místo (první nesestupové) má manko čtyř bodů.

„Cítím velikou odpovědnost a s celým realizačním týmem uděláme vše pro to, aby se do konce podzimu udělalo co možná nejvíce bodů a pro jaro zůstala reálná šance na záchranu," tvrdí Pilný.

Trenérský triumvirát povede Hradec poprvé v sobotním domácím utkání s Duklou Praha, s kterou má v poslední době silně negativní bilanci. 

„Možná to bude naše výhoda. Každá série jednou končí. Na Duklu určitě něco vymyslíme," je přesvědčený Bohuslav Pilný.

Pilný je šéf, Barborík vlastní licenci A

Jak bude mít klíčové trio v realizačním týmu FC Hradec Králové rozdělené pravomoci? Hlavní osobou bude Bohuslav Pilný, který bude mít na starosti tréninkový proces, složení základní sestavy a koučink při ligových utkáních. Na střídačce bude mít k ruce Róberta Barboríka, majitele trenérské licence A a bývalého kouče Mostu a Nitry. S ním bude Pilný konzultovat věci při samotných utkáních.

Ladislav Škorpil na střídačce během zápasů nebude, ale bude mít poradní hlas v otázkách složení základní sestavy, případně tvorby tréninkových plánů, přičemž poslední slovo bude mít vždy Pilný. V realizačním týmu i nadále zůstávají trenér gólmanů Karel Podhajský a asistent Milan Frimmel.

Jak šel čas v hledání nového kouče
Sobota 18. října: Fotbalisté Hradce Králové prohrávají v lize popáté 
v řadě, na domácím trávníku nestačí v divné atmosféře (fanouškovský 
kotel byl prázdný) na České Budějovice (2:3).
Neděle 19. října: Pozdě odpoledne na schůzce s generálním ředitelem 
Richardem Juklem rezignuje na post hlavního kouče Luboš Prokopec. Hledání nového trenéra začíná.
Pondělí 20. října: Prvním osloveným mužem je kouč druholigového
FK Varnsdorf Zdenko Frťala, který ale nabízený post s díky odmítá. 
Stejně tak Petr Rada. Mezitím skrze představitele města nabízí svoje služby Josef Csaplár, ale Richard Jukl už oslovil Radoslava Látala.
Úterý 21. října: Odpoledne je jasno. Látal do Hradce nejde.
Středa 22. října: „Votroky" přebírá triumvirát Pilný, Barborík, Škorpil.