Komise rozhodčích usoudila, že Marek utkání zvládl. "Duel nabídl množství diskutovaných situací," píše se v oficiálním prohlášení.

Damková a spol. nehodnotili moment ze začátku zápasu, kdy ve vápně upadl Václav Kadlec. A nepřipojili ani komentář z napínavého závěru, kdy se zase Mladá Boleslav domáhala penalty. K detailnímu rozboru si vybrala situaci, která rovněž rozhodovala o bodech. Za stavu 1:1 domácí skórovali, leč sudí nakonec odpískal faul na gólmana.

"Posoudil to správně. Šlo o prudké vražení boleslavského Ondřeje Zahustela do brankáře hostů Marka Štěcha," uvedla komise. "Rozhodnutí bylo v souladu s Pravidly fotbalu. Útočník nehrál míč (a ani ve své pozici nemohl) a do brankáře naskočil. Jednalo se z jeho strany o přestupek," zní verdikt.

Ale pozor, odpovědní lidé ze Strahova o tom jednali i s kolegy. A názor členů obou komisí nebyl zcela jednomyslný.

Jediná výtka? "V případě souboje domácího Lukáše Magery s hostujícím Lukášem Marečkem ve 13. minutě utkání měl rozhodčí přerušit hru, nařídit přímý volný kop ve prospěch hostujícího týmu a domácího hráče napomenout žlutou kartou za bezohledné kopnutí protihráče. Šlo o tvrdý souboj o míč, kdy hráč Magera při odkopu míče nešetrně v setrvačnosti svého pohybu zasáhl ještě koleno soupeře."

Mimochodem, zmíněný rozhodčí Marek propadl už před týdnem, kdy neodpískal jasnou penaltu pro Jihlavu (Vysočina i tak porazila Baník). Tehdy komise uznala chybu, ale rozhodčího nepotrestala.