8.00 - 9.00. Snídaně. V týmovém hotelu na jihovýchodním okraji Prahy kohouta nemají, každý se musí probudit sám. Budou mít mladíci hned po probuzení myšlenky na Srbsko? Možná ano, vždyť dokázalo remizovat s Němci, nejžhavějším adeptem na zlato.

10.30. Procházka nebo rozcvičení. Kdo chce, projde se kolem hotelu, žádná dlouhá štreka. Nachystaná je i hotelová hala v přízemí, kde si hráči před premiérou s Dánskem dají opatrnější variantu házené.

12.30. Oběd. Zbývá pět a půl hodiny do zápasu, takže na těžká jídla zapomeňte. Na výběr bude třeba kuřecí nebo krůtí maso, k tomu těstoviny či rýže plus zelenina. Pak je krátký čas na odpočinek a zdřímnutí.

15.00. Svačina a krátká příprava na zápas. Servíruje se třeba lehký zákusek s kávou nebo ovoce. Pak trenér shrne taktiku a řekne svým hráčům sestavu: pravděpodobnou variantu najdete v boxu vpravo.

15.45. Odjezd na Letnou. Je sobota, provoz bude slabý, přesto týmový bílý autobus jako obvykle doprovodí policie. Po příjezdu se mladí pánové v elegantních oblecích projdou po hřišti a zhruba 40 minut před zápasem je čeká klasická rozcvička.

18.00. Začínáme! Už není kam uhnout, další porážka znamená konec medailového snu. V ohrožení by bylo i třetí místo ve skupině, které může být vstupenkou pro dodatečnou olympijskou kvalifikaci, pokud ovšem Anglie v moravské skupině projde do semifinále.

„Budeme hrát na vítězství," slíbil kouč Jakub Dovalil.

A jak tedy podle něj zní recept na důležité tři body?

„Chceme navázat na první půli zápasu s Dánskem, která byla bez chyb. Pokud se vyvarujeme série selhání z druhého poločasu, naše šance vzrostou."

MARTIN MLS