Ostrava poprvé překonala brněnskou obranu už v šesté minutě, kdy se prosadil Hrubý. Zbrojovka vyrovnala zásluhou Pavla Zavadila, který po půlhodině zahrával rohový kop a k překvapení všech míč skončil přímo v síti. Ještě do konce první půle se ale trefil ostravský Ožvolda.

Ihned po změně stran zvýšil vedení Baníku třetí brankou Hrubý. Kontaktní gól Brna pak vstřelil Michal Škoda, jenž dorazil do sítě střelu Milana Lutonského. Dvougólové vedení vrátil Ostravě Červenka, který úspěšnou penaltou potrestal hru Lukáše Zoubeleho rukou.

Pokutový kop zahrávala také Zbrojovka, po faulu na Jakuba Přichystala se podruhé v utkání prosadil Zavadil. Na vyrovnání však Zbrojovka nedosáhla, poslední gól zápasu si připsal ostravský Helešic.

Škoda přispěl ke kanonádě dvěma góly

Slávisté i v šestém zápase vyzvali soupeře z nižší soutěže a na rozdíl od středečního nepovedeného utkání s Ústím od začátku dominovali. Prvních gólů v zimní přípravě se dočkal nejlepší střelec týmu Škoda, který v 15. minutě otevřel skóre a v 35. minutě zvýšil hlavou po Zmrhalově centru. Přihrávající záložník se o čtyři minuty později trefil sám po akci středem hřiště.

Chvíli po přestávce se prosadil dorážkou záložník Hušbauer a v 57. minutě upravila už na 5:0 další ze zimních posil obránce Bořil. Po prostřídání pak Vyšehrad snížil.

"Prohráli jsme s Ústím a teď jsme samozřejmě chtěli vyhrát. To se nám povedlo. Takových 65 minut bylo dobrých, takhle bych si to představoval kombinačně," řekl novinářům trenér Dušan Uhrin mladší.

Ze zdravotních důvodů raději nenasadil Levana Keniju, Simona Deliho a jednu z posil Lukáše Železníka. "Železník nenastoupil, ale už je zdravý. Nechtěli jsme riskovat, že by si obnovil zranění. To samé Deli," podotkl Uhrin.

Slávisté odletí o víkendu a ve Španělsku sehrají před startem ligového jara čtyři přípravná utkání.

Přípravné fotbalové utkání ve Vyškově:

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 3:5 (1:2)
Branky: 31. a 70. z pen. Zavadil, 56. Michal Škoda - 17. a 46. Hrubý, 22. Ožvolda, 61. Červenka z pen., 82. Helešic.

Brno: Halouska - Jakub Šural, Košťál (75. Frelih), P. Buchta, Keresteš - Zoubele (75. Vávra), Weber (63. Kučera), Malík (57. Lacko), Lutonský (57. Přichystal) - Zavadil (75. R. Buchta) - Michal Škoda. Trenér: Kotal.
Ostrava: Šrom - Sukup (61. Vengřinek), Lásik, Honiš, Dostál (46. Lučič, 57. Granečný) - Matěj (82. Foltyn), Hrubý, Ožvolda - Mondek, O. Šašinka (57. Červenka), Holzer (70. Helešic). Trenér: Petržela.

Slavia Praha - Slavoj Vyšehrad 5:1 (3:0)
Branky: 14. a 35. Milan Škoda, 38. Zmrhal, 50. Hušbauer, 57. Bořil - 71. Madej.

Sestava Slavie: Pavlenka (46. Berkovec) - Bořil (57. Mikula), Frydrych, Bílek (46. Latka), T. Jablonský (67. Černý) - T. Souček - Mihalík (46. M. Vukadinovič), Hušbauer (57. Barák), Zmrhal (57. Štohanzl) - Mešanovič (67. Linhart), Milan Škoda (46. Kuchta). Trenér: Uhrin.