Největší změnu pocítí klub především v příjmech za televizní a marketingová práva. „Rozdíl mezi první a druhou ligou je přibližně sedm milionů korun,“ sdělil Brněnskému deníku Rovnost majitel brněnského fotbalového klubu Václav Bartoněk.

Méně peněz dostane Zbrojovka také z rozpočtu města, přibližně o 350 tisíc korun. „Výše dotace se odvíjí od toho, v jaké soutěži klub hraje a na jakém místě skončil v minulé sezoně,“ objasnil náměstek brněnského primátora Petr Hladík.

Dušan Melichárek
Motivaci mám i na druhou ligu, říká brněnský kapitán Melichárek

Sestup se dotkne také příspěvku od Jihomoravského kraje. „Je to politické rozhodnutí, o výši dotace teprve budeme jednat,“ vzkázala krajská mluvčí Monika Brindzáková.

Rozdíl v ceně vstupenek
Lístky na Zbrojovku v této prvoligové sezoně:
Permanentka: 1950 korun
Jednorázové vstupné: 150 korun, v den utkání: 200 korun

Lístky na Zbrojovku ve druhé lize 2011/2012:
Permanentky – krytá tribuna: 780 korun, nekrytá: 650
Jednorázový vstup – krytá tribuna: 60, nekrytá: 50

O žádného strategického sponzora však Zbrojovka ani po pádu z nejvyšší soutěže patrně nepřijde. „Partneři, se kterými jsme si deklarovali dlouhodobou spolupráci, nás neopouštějí. Sestup není nic příjemného, ale jedeme dál,“ uvedl Bartoněk.

Brněnský klub naopak může partnery i získat, pokud představí reálnou vizi. „Sestup Zbrojovky je marketingový průšvih. Nicméně pokud v této chvíli ukáže důvěryhodnost před fanoušky i partnery a vyvodí nějaké konkrétní kroky, bude to velmi marketingově zajímavé, protože to bude levnější. Vzniknou tím nové příležitosti,“ poznamenal marketingový specialista Petr Lesenský.

Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

Na druhou ligu se určitě změní i cena vstupného, před sedmi lety na ni brněnští fanoušci chodili za padesát korun. „Nám fanouškům nezbývá než doufat, že se podaří brzo postoupit zpátky. Ale pokud neudělají razantní změny v klubu, který dlouhodobě očividně nefunguje dobře, nemusíme ani postupovat. Zase bychom hráli jenom o udržení. Ovšem na Zbrojovku nezanevřu a na druhou ligu určitě chodit budu,“ řekl dlouholetý příznivec klubu Jaromír Navara.

Hokejista Leoš Čermák.
Vyhazov a důchod ne. O kapitána Čermáka v Kometě stojí