"Zeman půjde do Říma, ale část jeho srdce zůstane navždy v Pescaře," řekl prezident klubu Daniele Sebastiani rozhlasové stanici Manà Manà Sport. "Jeho volba byla nezvratitelná, protože návrat do metropole je pro něj příliš lákavý."

Podle agentury ANSA se ještě Zeman s AS Řím nedohodli na detailech smlouvy, nicméně ředitel klubu Claudio Fenucci je hodně optimistický. "Brzy už doladíme dohodu s novým koučem a od toho momentu začneme budovat tým, který našim fanouškům přinese hodně uspokojení. Rádi bychom spustili projekt působivého a zábavného mužstva," uvedl Fenucci v oficiální klubové televizi.

Zeman už trénoval AS Řím v letech 1997-99 a uvedl do velkého fotbalu pozdější velkou osobnost klubu Franceska Tottiho. Synovec bývalého trenéra Juventusu Čestmíra Vycpálka proslul svým nesmiřitelným postojem k dopingu, ale také atraktivním stylem fotbalu, který prosazoval ve všech svých angažmá. Pescara v této sezoně pod jeho vedením na cestě za postupem vstřelila ve 42 zápasech 90 gólů, což je o 27 víc, než druhé nejlépe střílející mužstvo.

Kromě AS Řím vedl Zeman i druhý tým z metropole Lazio, trénoval také Neapol, Foggiu, Salernitanu, Lecce, Fenerbahce Istanbul a Crvenou Zvezdu Bělehrad.