„Nebyli jsme nasazení, takže jsme věděli, že narazíme na nějakého silného soupeře. Chtěli jsme hrát doma, nakonec jedeme zase ven. Do Olomouce to ale nemáme daleko, takže to bereme,“ uvedl sportovní ředitel Fastavu Zdeněk Grygera.

Bílkův tým se se Sigmou v rámci FORTUNA:LIGY utká už v sobotu, pohárový duel je na programu koncem října. „Víme, kolik zápasů nám chybí do finále. Teď nás ale čekají silnější soupeři a vyrovnanější zápasy,“ ví Grygera.

Ševcům na rozdíl od konkurenčního Slovácka alespoň odpadlo zdlouhavé cestování. Zatímco fotbalisté Zlína pojedou uprostřed týdne na Hanou, celek z Uherského Hradiště čeká dlouhá štreka přes celou republiku. Na severu Čech Daníček a spol. vyzvou liberecký Slovan. „Los přijímáme. Chtěli jsme hrát po delší době doma, což se nám bohužel nesplnilo. Do Liberce pojedeme odehrát dobrý zápas. Pokusíme se postoupit,“ prohlásil generální sekretář Slovácka Josef Kolář.

Los se uskutečnil v pátek po obědě v sídle FAČR na Strahově. V osudí bylo patnáct prvoligových a jeden druholigový klub. Zlín i Slovácko byli mezi nenasazenými týmy.

Osmifinále MOL Cupu -

Dvojice: SK Sigma Olomouc – FC Fastav Zlín, SFC Opava – AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň – FC Baník Ostrava, MFK Karviná – FK Jablonec, FC Slovan Liberec – 1. FC Slovácko, 1. FK Příbram – Bohemians 1905, FK Dukla Praha – FK Teplice, MFK Chrudim – SK Slavia Praha.