Devětadvacetiletý plzeňský hráč se léčí na hotelu.

Trenér Pavel Vrba věří, že se Rajtoral co nejdříve připojí k mužstvu. "Dnes jsme ještě nechtěli nic riskovat, ale Franta by podle lékařů už ve středu měl být fit. Rádi bychom ho ve středu viděli na trávníku, měl by už naplno trénovat," uvedl Vrba pro svazový web.

Národní tým se na Strahově po pondělním spíše regeneračním tréninku už věnoval taktice, mezihře a také nácvikům přechodu do útoku. Ve středu čekají mužstvo dva tréninky a ve čtvrtek už se bude připravovat v dějišti sobotního zápasu v Edenu.

Český celek může ve svém prvním letošním utkání stvrdit skvělý vstup do evropské kvalifikace. Reprezentanti vyhráli všechny čtyři dosavadní duely ve skupině a vedou tabulku.

Zdolali postupně třetí tým loňského světového šampionátu Nizozemsko (2:1), Turecko (2:1), Kazachstán (4:2) i Island (2:1). Po utkání s Lotyšskem (zatím dvě remízy a dvě porážky) ještě čeká národní celek 31. března přípravný zápas v Žilině proti Slovensku.

Nebude vyprodáno? Sobotní zápas v Edenu není vyprodán. K dispozici je stále ještě zhruba dva tisíce vstupenek. Jde o lístky z uvolněných blokací UEFA a partnerů. K dispozici jsou všechny kategorie, a to i do sektoru 106 a 107, které jsou určeny pro skalní příznivce tzv. kotel. Vstupenky stojí 590, 990 a 1490 korun. Koupit je lze do pátku na ticketportal.cz, v den zápasu na pokladně. Utkání začíná v 18:00.