„Hrozně se těším. Možná cítím i trochu nervozitu, ta je ale minimální. Tak z devadesáti procent převládá radost, že si zase zahraju," povídá devětadvacetiletý fotbalista.

Už jste se seznámil se všemi novými spoluhráči?
Z kluků jsem nadšený, je tady skvělá parta. Vzali mě mezi sebe. Za to jsem rád.

Minulé dva týdny jste spolu strávili na soustředění v Turecku. Jaký byl návrat do únorového Brna?
Soustředění bylo příjemné. Trénovali jsme na kvalitních trávnících, hráli jsme čtyři dobré přátelské zápasy. Ale už jsme se těšili domů. Za rodinami a na začátek ligy. Že je doma mráz, jsme neřešili.

Ze čtyř utkání jste v Turecku tři vyhráli. Cítíte, že se před startem jarní části ligy dostáváte do formy?
Na začátku přípravy jsme měli nějaké zbytečné prohry. Na soustředění už naše hra vypadala líp. Škoda poslední prohry 0:2 s Tiraspolem. Herně jsme nepropadli, neproměnili jsme šance. Naše hra získává obrysy toho, co trenér chce. Snad to potvrdíme v sobotním utkání s Duklou.

V lize jste naposledy nastoupil v listopadu 2013. Poté vás začalo trápit koleno. Už je v pořádku?
Je to skutečně dlouhá doba, koleno si ještě zvyká na zátěž. Musím ho ještě posílit, každý týden bude lepší a lepší. Ale v zápasech fungovalo dobře.

Na začátek jarní sezony přijede do Brna v sobotu pražská Dukla. Jaký to je na rozjezd soupeř?
Dukla už několik sezon pod trenérem Lubošem Kozlem hraje kombinační fotbal. Myslím, že diváci uvidí dobrý zápas.

Těšíte se na duel o to víc, že nepřijede soupeř v boji o záchranu, který by v Brně spoléhal jen na tuhou defenzivu?
Nejdeme si zahrát, musíme hlavně vyhrát. To je náš nejdůležitější úkol. První zápas po pauze není o nějakém fantastickém výkonu, potřebujeme hlavně body. Díky nim získáme do dalších kol sebevědomí. První kola bývají taková nervózní, musíme být hodně bojovní.

Počasí momentálně příliš neláká k návštěvě fotbalového utkání. Bavíte se v kabině o tom, kolik lidí může v sobotu na zápas s Duklou přijít?
To ne a nedokážu to odhadnout. Ale doufám, že fanoušků bude hodně, i když je zima. Je to první jarní mistrovské utkání. Snad se těm, kteří přijdou, odvděčíme vítězstvím.

Už v úterý začala také jarní fáze Ligy mistrů. Sledujete prestižní soutěž?
Jasně jsem velký fanoušek, těšil jsem se, až to zase začne. Fandím Realu Madrid, takže doufám, že letos obhájí loňský zisk poháru. Ze současné krize se určitě dostane.