Co jste prožíval po příchodu na známý stadion?
Vrátní mi z legrace říkali, že jdu do špatné šatny. (úsměv) Trošku to na mě dýchlo. Moc jsem si přál, aby zápas vyšel. Za vítězství a gól jsem strašně rád, je to bomba.

Odměníte spoluhráče?
Klukům donesu grilovaná kuřata, trenérovi to jednou nevadí. (směje se)

Vzpomněl jste si ještě, jak oslavit prvoligovou branku?
No to už je hodně dlouho. Myslím, že to bylo dokonce proti Brnu?

Přesně, 3. března 2013 jste se podílel na domácím vítězství Jablonce nad Zbrojovkou 2:0.
To už je ohromná doba. Taky mám obrovskou radost.

Jak cenné body jste si z Teplic přivezli?
Dvakrát jsme vyhráli venku, to asi před jarem nečekal ani největší optimista. Ale tři body musíme doma potvrdit se Slavií. V Budějovicích jsme taky vyhráli, jenže doma jsme pak s Ostravou nedali gól. Pokud zvítězíme se Slavií, bude to pro nás velká pomoc.

Plánovali jste v Teplicích hlavně branku nedostat?
Doma jsme předtím remizovali a věděli jsme, že moc potřebujeme body, protože pak máme těžké vylosování. Teplice byly favorit a možná nás podcenily, určitě jim nenahrával těžký terén, bořili jsme se, míče odskakovaly. Hráli jsme odzadu, kluci výborně bránili a vyráželi jsme na brejky. Ještě jeden dva jsme mohli proměnit.

Ležela na vás při absenci Pavla Zavadila větší zodpovědnost?
Vnímal jsem větší tíhu za hru dopředu, kreativitu. Kluci chtěli, abych si víc chodil pro míče. Pavlova absence je velká ztráta, ale zvládli jsme to, Honza Malík si s tím poradil velmi dobře.

Před příchodem do Brna jste rok nehrál, teď nastupujete v základní sestavě. Jak se cítíte?
Jsem hrozně rád, že mi Brno dalo šanci, zatím jde všechno nad očekávání. I doktoři říkali, jak je super, že koleno neotéká. Sice občas bolí, beru prášky, ale to je normální, zvyká si na zátěž.

Od neděle už i bydlíte v Brně…
Bydlel jsem na hotelu, dokud jsem neměl smlouvu. Před čtrnácti dny jsme ji podepsali, takže jsem hledal byt a našel jsem pěkný na Lesné. V neděli jsme se s rodinou přestěhovali z Ústí nad Labem a už spali v Brně.