Galerie: Focaccia

Focacciu můžete běžnými surovinami ozdobit a proměnit v malé umělecké dílo, které rozsvítí každý stůl. Fantazii se meze nekladou: v tomto případě focacciu zdobí především chřest a bazalka. I ta nejprostší verze focaccie, bez velkých ozdob, je neskutečně dobrá. Focaccia výborně chutná s olivovým olejem a olivami. A vínem, samozřejmě. Vykynuté těsto na plechu potřebuje další dávku olivového oleje, který jí dá chuť, vůni i vláčnost. Krásná italská kombinace: rajčata a olivy. Necháte se inspirovat? Do vykynutého těsta na plechu udělejte pořádné důlky, ve kterých se pak sleje olivový olej a další chutě. Rajčata, olivy, kapary, bylinky a další suroviny se snažte jemně zamáčknout do těsta, ať je žár trouby nespálí. Hotovo - plech může na slabou půlhodinku do trouby. Tohle ohromí vás, vaši rodinu i hosty. Tohle ohromí vás, vaši rodinu i hosty. Tohle ohromí vás, vaši rodinu i hosty.