Deník
15/16 Počet mutlimédií zpět do galerie
Všechny fotky v galerii ×
×
REKLAMA
Mrkev je bohatá na vitaminy A, B a C, betakaroten, železo, vápník, draslík a sodík.
Popis

Mrkev je bohatá na vitaminy A, B a C, betakaroten, železo, vápník, draslík a sodík.

Zdroj: Shutterstock

Zelí obsahuje velké množství minerálních prvků a vitamin C.
Popis

Zelí obsahuje velké množství minerálních prvků a vitamin C.

Zdroj: se svolením Ludmily Duškové

Česnek má vysoký obsah vitaminů A, B1 , B2 a C.
Popis

Česnek má vysoký obsah vitaminů A, B1 , B2 a C.

Zdroj: se svolením Ludmily Duškové

Draslík v rajčatech snižuje krevní tlak. Slouží jako odvodňovací prostředek.
Popis

Draslík v rajčatech snižuje krevní tlak. Slouží jako odvodňovací prostředek.

Zdroj: Shutterstock

Petržel je užitečným zdrojem vápníku, odvodňuje.
Popis

Petržel je užitečným zdrojem vápníku, odvodňuje.

Zdroj: se svolením Ludmily Duškové

Žvýkání syrové řeřichy posiluje dásně a pomáhá zamezovat jejich krvácení.
Popis

Žvýkání syrové řeřichy posiluje dásně a pomáhá zamezovat jejich krvácení.

Zdroj: se svolením Ludmily Duškové

Ředkvičky pomáhají při prevenci rakovinových onemocnění.
Popis

Ředkvičky pomáhají při prevenci rakovinových onemocnění.

Zdroj: se svolením Ludmily Duškové

Cibule je výbornou prevencí proti osteoporóze.
Popis

Cibule je výbornou prevencí proti osteoporóze.

Zdroj: Shutterstock

Kyselina listová a vitamin B, jež obsahuje salát, zlepšují činnost mozku, paměť, koncentraci a spánek.
Popis

Kyselina listová a vitamin B, jež obsahuje salát, zlepšují činnost mozku, paměť, koncentraci a spánek.

Zdroj: se svolením Ludmily Duškové

Používají se všechny části celeru včetně semen.
Popis

Používají se všechny části celeru včetně semen.

Zdroj: Shutterstock

Podobně jako cibule a česnek, i pór je mimořádně antiseptický.
Popis

Podobně jako cibule a česnek, i pór je mimořádně antiseptický.

Zdroj: Shutterstock

Červená řepa se přidávává do salátů, jí se nastrouhaná.
Popis

Červená řepa se přidávává do salátů, jí se nastrouhaná.

Zdroj: Shutterstock

Betakaroten v paprikách posiluje buňky, brzdí proces stárnutí a chrání před škodlivým vlivem slunce na pokožku.
Popis

Betakaroten v paprikách posiluje buňky, brzdí proces stárnutí a chrání před škodlivým vlivem slunce na pokožku.

Zdroj: Shutterstock

Asi 1–3 dávky (po 200 g) povařené brokolice s česnekem týdně mohou výrazně snížit riziko rakoviny.
Popis

Asi 1–3 dávky (po 200 g) povařené brokolice s česnekem týdně mohou výrazně snížit riziko rakoviny.

Zdroj: Shutterstock

Špenát může ochránit před degenerací zraku, 200 g pokrývá polovinu denní potřeby vápníku.
Popis

Špenát může ochránit před degenerací zraku, 200 g pokrývá polovinu denní potřeby vápníku.

Zdroj: se svolením Ludmily Duškové

Doporučujeme vám
Filip Salač při testech v Jerezu

VIDEO: Salač si doletěl pro pole position. Oslava? Šílený skok s motorkou

Jihoafričanka Caster Semenyaová na Kontinentálním poháru v Ostravě

Ochrana ženského sportu. Světová atletika dala stop transgender závodnicím

Češi si i přes zdražování dovolenou u moře ujít nenechají. Ušetří raději jinde. Ilustrační foto

Krize a zdražování? Dovolenou u moře si Češi neodřeknou, šetří jinde

Vajíčková pomazánka může být vynikající velikonoční lahůdkou.

Vajíčková pomazánka je rychlá a chutná. Jako svačinka ideální a má mnoho variant

Hlavní stránka
předchozí fotka následující fotka
Mrkev je bohatá na vitaminy A, B a C, betakaroten, železo, vápník, draslík a sodík.
Zelí obsahuje velké množství minerálních prvků a vitamin C.
Česnek má vysoký obsah vitaminů A, B1 , B2 a C.
Draslík v rajčatech snižuje krevní tlak. Slouží jako odvodňovací prostředek.
Petržel je užitečným zdrojem vápníku, odvodňuje.
Žvýkání syrové řeřichy posiluje dásně a pomáhá zamezovat jejich krvácení.
Ředkvičky pomáhají při prevenci rakovinových onemocnění.
Cibule je výbornou prevencí proti osteoporóze.
Kyselina listová a vitamin B, jež obsahuje salát, zlepšují činnost mozku, paměť, koncentraci a spánek.
Používají se všechny části celeru včetně semen.
Podobně jako cibule a česnek, i pór je mimořádně antiseptický.
Červená řepa se přidávává do salátů, jí se nastrouhaná.
Betakaroten v paprikách posiluje buňky, brzdí proces stárnutí a chrání před škodlivým vlivem slunce na pokožku.
Asi 1–3 dávky (po 200 g) povařené brokolice s česnekem týdně mohou výrazně snížit riziko rakoviny.
Špenát může ochránit před degenerací zraku, 200 g pokrývá polovinu denní potřeby vápníku.