Galerie: Kamila Špráchalová si na pečení zásadně vybírá mouky v bio kvalitě

Kamila Špráchalová si zásadně vybírá mouky v bio kvalitě, protože, jak sama říká, je ekoteroristka. Drancování přírody a konzum bez hranic ji dost rozčiluje. Dobrý chléb patří mezi nejvíce oblíbená jídla herečky a dabérky Kamily Špráchalové. Křupavý krajíc se sýrem může jíst třikrát denně. Herečka a především skvělá dabérka Kamila Špráchalová ve filmech promlouvá za Jodie Foster, Nicole Kidman nebo Cameron Diaz. Kamila Špráchalová si na pečení zásadně vybírá mouky v bio kvalitě. „Kváskový chléb je pro zdraví velice prospěšný, to vám potvrdí každý odborník. Můj muž si chvíli na odlišnou chuť kvásku zvykal, ale dnes ho dokonce vyhledává,“ usmívá se Kamila Špáchalová. „Chlebová mouka stojí zhruba někde v polovině mezi moukou hladkou a celozrnnou. Má výrazné aroma, tmavší barvu a chléb se z ní peče nejlépe,“ vysvětluje Martin Hutař, spolumajitel firmy ProBio. Podle Hutaře je z mnoha studií zřejmé, že nejvíc problematický je nejen v případě obilí rozklad pesticidů na metabolity, které většinou neumíme stanovit. Nejzdravější chleba je ten z bio mouky. Na pečení chleba můžete vyzkoušet mouku pšeničnou, žitnou či špaldovou, nebo zvolit jejich mix.