Raději sbírejte čerstvě rozkvetlé květy, nikoliv poupata
Zdroj: Deník/Kateřina Němcová
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Při trhání můžete rostlinu poničit
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Každý květ zbavte nežádoucího hmyzu
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Nasbírejte dostatečné množství květů
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Citrony omyjte a nakrájejte na plátky
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Převařenou vodu, květy, citrony umístěte do velké nádoby
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Přidejte kyselinu citronovou
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Zakryjte pokličkou a nechte louhovat 24 hodin
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Následně přeceďte přes jemné plátýnko
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Nechte důkladně rozpustit
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Nakonec slijte do nádob
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Suroviny na perlivou limonádu jsou dost podobné
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Květy bezu, vodu, cukr a citron smíchejte ve velké nádobě
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Když přidáte špetku droždí, vše půjde rychleji
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Nápoj začne velmi brzy perlit a bude lehce zakalený
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Po slití do láhví vidíte krásné perlení
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová
Vlevo bezová limonáda, vpravo louhující se bezový sirup
Zdroj: DENÍK/Kateřina Němcová