Martin Hutař vede firmu Probio, která hospodaří na farmě ve Velkých Hostěrádkách na Břeclavsku. Zpracovává ekologické plodiny, vyrábí z nich na 1500 produktů a provozuje i unikátním bezlepkovým mlýnem.
Zdroj: se svolením Martina Hutaře
Podle Martina Hutaře jíme zbytečně moc rýže. Přitom u nás máme hodnotnější, regionálnější a i chutnější potraviny, které ji nahradí.
Zdroj: se svolením Víta Kobzy
Pro Martina Hutaře je značka BIO zárukou kvality potravin.
Zdroj: se svolením Martina Hutaře
Zdroj: se svolením Martina Hutaře
„Základní biopotraviny si může dovolit každý,“ říká Martin Hutař.
Zdroj: se svolením Martina Hutaře
Ekologická farma ve Velkých Hoštěrádkách
Zdroj: se svolením Martina Hutaře
Bezlepkový mlýn na ekofarmě ve Velkých Hoštěrádkách.
Zdroj: se svolením Martina Hutaře
Při tvorbě obalů bio potravin hrály hlavní roli emoce, až na druhém místě věcná kritéria. „Příroda je nekonečná inspirace. Inspirují se jí vědci, technici, hudební skladatelé, architekti… a i my v Probio,“ říká Martin Hutař.
Zdroj: se svolením Martina Hutaře
Pexeso inspirované obaly potravin.
Zdroj: se svolením Martina Hutaře
Vysázené stromky na ekologické farmě.
Zdroj: se svolením Martina Hutaře
Pole na ekofarmě ve Velkých Hoštěrádkách.
Zdroj: se svolením Martina Hutaře
Pečivo ze špaldové biomouky má mnohem lepší výživové vlastnosti, než z konvenční bílé pšeničné mouky.
Zdroj: se svolením Martina Hutaře