Bobule mochyně peruánské obsahují antioxidanty a podporují látkovou výměnu. Užívají se zejména k detoxikaci organismu, vylučování škodlivých solí a kyselin z organismu či ke zlepšení látkové výměny.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Plody, které člověk nestihne zkonzumovat čerstvé, se hodí na sušení.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Plody mochyně peruánské jsou velké zhruba jako cherry rajčátka.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Od září sbírá Ivan Haška plody na kýble.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Sběr plodů u Ivana Hašky.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Plody mochyně peruánské jsou velké zhruba jako cherry rajčátka.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Zralé plody jsou žlutooranžové.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Ivan Haška pěstuje mochyni v květnících.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Rostlina s plody.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Mladá květina se musí pečlivě vyvazovat, aby ji vítr nezlomil.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Rostlina s plody.
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky
Mochyně peruánská dorůstá zhruba do 2 metrů..
Zdroj: Se svolením Ivana Hašky