Pokud dáme při smažení na pánev jen tenkou vrstvu sádla, tak při vyšších teplotách nad 150 °C může cholesterol v něm obsažený oxidovat
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Sádlo lze využít nejen ke smažení, ale i pro studenou kuchyni
Zdroj: Shutterstock
Sádlo se získává škvařením syrového sádla hřbetního a plstního, neboli vnitřního
Zdroj: Shutterstock
„Do sádla s výluhem z měsíčku přidáme panenský včelí vosk. Pak nalijeme do obalů,“ popisuje Karolína Josková výrobu bylinných mastí
Zdroj: Se svolením Herba Roja
Okvětní lístky měsíčku se pět dní macerují v rozpuštěném sádle
Zdroj: Se svolením Herba Roja
Ztuhlé masti se zataví a nakonec zavíčkují
Zdroj: Se svolením Herba Roja