Děti ochutnaly čerstvé a zdravé potraviny
Zdroj: DENÍK/Jan Švára
Zelenina - ilustrační foto.
Zdroj: Shutterstock
ilustrační
Zdroj: Shutterstock.com
Brusinky stejně jako dokážou zabránit bakteriím přilnout ke stěnám močových cest, tak působí i v dutině ústní.
Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Jaroslav Jiřička
Vlašské ořechy se jsou kvůli vysoké hodnotě vitaminu E řazeny mezi top 10 antioxidačních potravin.
Zdroj: Shutterstock.com
Radka Langová z Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně.
Zdroj: archiv
Česnek působí jako přírodní antibiotikum a snižuje riziko výskytu rakoviny.
Zdroj: Shutterstock.com
Maliny posilují imunitu, zabraňují změnám očí, které způsobují šeroslepost a zákaly.
Zdroj: Shutterstock.com
Rajčata zpomalují stárnutí, snižují hladinu cholesterolu a krevní tlak, zlepšují funkčnost mozku, posilují imunitu.
Zdroj: Shutterstock
Jablka obsahují málo kalorií, ale mnoho živin.
Zdroj: Shutterstock.com
jablko
Zdroj: Deník
Růžičková kapusta pomáhá při únavě, vylepšuje soustředění, zvyšuje imunitu.
Zdroj: Shutterstock.com
Borůvky mají vysoký obsah antioxidantů.
Zdroj: Shutterstock.com
Rybíz může výrazně pomoci při léčbě mnoha nemocí.
Zdroj: Shutterstock.com
ilustrační
Zdroj: Shutterstock.com
Sádlo.
Zdroj: Shutterstock
Dýně obsahuje mj. hodně hořčíku, draslíku, mědi, selenu, sodíku, chlóru, železa a zinku.
Zdroj: Shutterstock.com