Jak na trubičky s oříšky i na povrchu? Tyhle se plní nutellou s kapkou whisky Za jídlem dnes 08:30 Ořechové trubičky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Kdo by odolal kombinaci křehkého obalu a lahodného krému uvnitř? Podívejte se, jak plněné ořechové…
Za jídlem 6.12.2023 Išelské dortíčky: Cukroví, které miloval Franz Josef, zvládnete v pohodě doma Išelské dortíčky patří ke stálicím vánočního pečení. Skrývají v sobě ty nejlepší chutě a vypadají…
Za jídlem 6.12.2023 9 KVÍZ: Jste odborníkem na víno? Tyto otázky zvládnou jen opravdoví znalci In vino veritas, aneb ve víně je pravda, říká známá latinská fráze. Odkazuje tak na skutečnost,…
Za jídlem 5.12.2023 Jak na lahodný vaječný koňak? Vynikající je likér foodblogerky Markéty v troubě Vaječný koňak patří mezi nejoblíbenější vánoční likéry. Ten, který si vyrobíte doma, má oproti…
Za jídlem 5.12.2023 16 KVÍZ: Poznáte vánoční cukroví? Otestujte se, jak velký odborník na pečení jste Cukroví k Vánocům patří stejně neodmyslitelně jako balení dárků, ozdobený stromeček či těšení se…
Za jídlem 2.12.2023 Adventní kalendář stihnete ještě udělat z perníčků. Tyhle jsou totiž hned měkké Věděli jste, že se kdysi do perníku přidával pepř? Proto se jim původně říkalo peprníky. Později…
Za jídlem 29.11.2023 Jak na skvělé medvědí pracny? Jsou jednoduché, začít péct byste ale měli už nyní Medvědí pracny jsou vánočním cukrovím, které má hned dvě výhody. Tou první je samozřejmě skvělá…
Za jídlem 28.11.2023 Jak na voňavé vanilkové rohlíčky? Nepokazte výsledek špatným skladováním Mezi to nejoblíbenější vánoční cukroví bezesporu patří vanilkové rohlíčky. Podívejte se na…
Za jídlem 22.11.2023 Jak jednoduše na zázvorky: staročeské cukroví, které obsahuje zdravý zázvor O málokterém vánočním cukroví se dá říct, že obsahuje léčivé ingredience. Staročeské zázvorky ale…
Za jídlem 21.11.2023 5 Jak na tarhoňu s vepřovým a houbami podle vítězky MasterChefa Kristíny Nemčkové Kristína Nemčková vyhrála oblíbenou kuchařskou show MasterChef, když jí bylo teprve sedmnáct let.…
Za jídlem 18.11.2023 Když je vánočka už nuda. Pro letošní Vánoce je čas natrénovat vrkoč Vrkoč. Je to sice česká tradice, ale podobné obřadní pečivo pekli a pečou i jiné národy z Evropy.…
Za jídlem 11.11.2023 Žena z Pardubicka zhubla 27 kilo, zkuste její populární tortilla frgál Recept na zdravý nízkokalorický frgál z tortilly se stal velkým hitem u lidí, kteří chtějí…
Za jídlem 9.11.2023 Lahodné svatomartinské rohlíčky, které zvládne každý: rychlé těsto ze 3 surovin Svatomartinské rohlíčky nebo také Martinské rohlíčky patří k lahodným pochoutkám, které se pečou…
Za jídlem 9.11.2023 13 VIDEO: Martinská husa podle šéfkuchaře Martina Jiskry. Tipy a rady na pečení Husa je pokrm, který by na stole na svátek sv. Martina neměl chybět. I když v posledních letech…
Za jídlem 8.11.2023 Husa jednoduše a skvostně. Ohromte na svatého Martina receptem i znalostmi Blíží se svátek svatého Martina a s ním i oblíbená specialita všech milovníků dobrého jídla –…
Za jídlem 5.11.2023 4 Domácí bujon ze zbytků, který musíte zkusit. Snadný, levný a lepší než kupovaný Jestliže jste zvyklí používat při vaření vývaru bujonovou kostku, jistě vás bude zajímat, že si…
Za jídlem 30.10.2023 Pečení s řídkým tvarohem je pěkná otrava. Zkuste pár tipů, jak náplň zahustit Tvaroh je neodmyslitelnou součástí české kuchyně, a to zejména pro ty, kteří mají rádi sladké.…
Za jídlem 26.10.2023 5 Co se zbytky v kuchyni? Do pomazánek s nimi. Zkuste tyto skvělé tipy a recepty Desítky kilogramů jídla vyhodí průměrný Čech rok co rok do popelnice. Průzkum brněnské Mendelovy…
Za jídlem 22.10.2023 4 Nejlepší recept pro podzimní dny? Zapečená kapusta s mletým masem a kaší Receptů na přípravu rychlé večeře není nikdy dost. Tento pokrm s růžičkovou kapustou a mletým…
Za jídlem 19.10.2023 8 Rekord pokořen. Carolina Reaper přišla o pozici nejpálivější chilli papričky Novou nejpálivější chilli papričkou na světě je Pepper X, oznámili zástupci Guinnessovy knihy…
Za jídlem 13.10.2023 11 Jak správně naložit zelí? Bude lepší než kupované a zvýší vám imunitu i libido Říjen a listopad bývaly kdysi měsíce, kdy vrcholily přípravy na zimu. Mezi důležité činnosti…
Za jídlem 30.9.2023 KVÍZ: Pitahaya či salak. V tomto exotickém ovoci by se mohli vyznat už i Češi Mango či avokádo už v nabídce našich obchodů najdeme běžně. Víte ale, jak vypadá dračí ovoce,…
Za jídlem 28.9.2023 Jak doma udělat chutnou a zdravou jablečnou přesnídávku? Jde to rychle a levně Když se řekne jablečná přesnídávka, hodně lidí si představí malé skleničky z obchodu obsahující…
Za jídlem 22.9.2023 10 Fenomén, který jinde neznají. Pečenou makrelu na klacku si na Hané vychutnávají Makrela na klacku je fenomén z Hané, který moderní gastronomické trendy nevytlačily do ústraní.…
Za jídlem 22.9.2023 4 Ryba nemá chybu. Vyzkoušejte s Deníkem štiku nebo mořského vlka Víte, že v zimě jsou mořské ryby nejchutnější? Dáme vám pár tipů, které z nich jsou cenově…
Za jídlem 9.9.2023 5 Jak na švestková povidla v troubě: Jsou výborná, připálení se nemusíte bát Máte rádi švestková povidla, ale nechcete marnit čas zdlouhavou přípravou? Máme pro vás tip.…
Za jídlem 29.8.2023 26 Třetí řada Souboje na talíři startuje v Českém Krumlově. Vyhlásí ho Aleš Háma Dvojice slavných českých kuchařů opět vyrazila na cesty po Česku. Startuje už třetí řada…
Za jídlem 27.8.2023 5 Jak na vaření s houbami? Důležitých je několik pravidel Říká se, že nejlepší věci jsou zadarmo. U hub to rozhodně platí. Jsou zdravé, chutné,…
Za jídlem 24.8.2023 12 Jak na dort pro dobrou náladu: Jeho barvy i chuť vás naplní optimismem Duhový dort hezky vypadá a skvěle chutná. I když jeho obarvení několika barvami si vyžádá trochu…
Za jídlem 23.8.2023 5 Fantastické recepty z cukety? Vyzkoušejte klasické placky, polévku i bábovku Cuketa má v kuchyni využití na mnoho způsobů. Vyzkoušejte naše recepty na polévku, pečené placky,…
Za jídlem 19.8.2023 12 Dort, který všem vyvolá úsměv na tváři, zvládne s tímto receptem připravit každý Upečte si dort s názvem Čokoládová bodlinka. Nemyslete si, že jej ocení jenom děti. Dort s…
Za jídlem 17.8.2023 Pochoutka pro modré pusy: borůvkové knedlíky lákají mlsouny na mnoho variant Sezona borůvek se vyznačuje modrými pusami sběračů a hlavně spoustou borůvkových dobrot. V našich…
Za jídlem 16.8.2023 12 Nejlepší recept na Operní dort: luxusní dezert, který není těžké doma připravit Operní dort - jeho jednoduchá, ale luxusní chuť se báječně hodí nejen k pěknému divadelnímu…
Za jídlem 14.8.2023 5 Léto ještě nekončí. Zkuste 3 top recepty na nejlepší domácí zmrzlinu Ačkoliv obchody nabízejí nejrůznější druhy zmrzliny, nejlepší mražené potěšení si připravíte sami…
Za jídlem 9.8.2023 4 Přinesli jste si z lesa plný košík? Máme pro vás skvělé houbové recepty Z lesní pokrývky už pomalu vykukují první hřiby, bedly, babky, lišky i klouzky. Opodál se…
Za jídlem 9.8.2023 15 S čím se snoubí houby? Jejich chuť zvýrazní smetana, nebo víno Když máte svá místa a víte, kdy se na ně vypravit, můžete si houbami krásně zpestřit jídelníček.…
Za jídlem 9.8.2023 Dietní hit? Jak na cuketové lasagne, které překypují masovou chutí a sýrem Srpen je měsícem cuket. Znáte smažené cukety, pečené cukety, plněné cukety, cuketové placičky,…
Za jídlem 8.8.2023 10 Za jakým jídlem se vyplatí jet do Polska? Toto jsou nejproslulejší dobroty Polská kuchyně je známá tím, že velmi sytá a vydatná. Je ovlivněna mnoha jinými národy a…
Za jídlem 7.8.2023 5 Milujete cuketové placičky? Tyhle jsou křupavé a neztloustnete po nich Pokud patříte mezi milovníky bramboráků a placiček všeho druhu, jistě vás nadchne tento recept z…
Za jídlem 7.8.2023 4 Odměna za bloudění lesem. Zkuste zajímavé recepty z houbové nadílky Po dlouhých suchých týdnech zapršelo a pod mechovou pokrývkou konečně vyrostla voňavá nadílka.…
Za jídlem 3.8.2023 Videorecept: Podívejte se, jak zavařit houby Houbaři nosí z lesů plné košíky. Teď však vyvstává otázka, co s houbami, které nepoužijete ihned…
Za jídlem 26.7.2023 7 Co s velkým množstvím rajčat? Osvědčené a snadné tipy s lahodným výsledkem Co dělat, když je skvělá úroda rajčat? Podívejte se na nejlepší recepty, jak rajčata konzervovat…
Za jídlem 8.7.2023 Chutě Chorvatska objevují gurmeti. Maurer doporučil chobotnici Gastronomie Chorvatska, to zdaleka není jen čevapčiči nebo mořské plody. Deník přináší tipy na…
Za jídlem 7.7.2023 Deset rybích delikates Chorvatska: Ochutnejte to nejlepší z místní kuchyně Návštěva chorvatského pobřeží přímo vybízí k poznávání pokladů moře a místní kuchyně – čerstvých…
Za jídlem 27.6.2023 4 Sladké, a přesto zdravé. Zkuste moučníky se zeleninou, nyní jsou v kurzu Zdá se vám, že spojení sladkého moučníku a zeleniny k sobě jaksi nepasuje? Omyl! Zeleninové…
Za jídlem 24.6.2023 13 Pralinky slaví svůj mezinárodní den. Dopřejte si rozkoš pro chuťové pohárky Pralinky jsou luxusem, který si může dovolit každý. Milují je jak malí, tak i velcí. Existuje…
Za jídlem 23.6.2023 4 Pevná šlehačka, která nespadne? Přidejte pár ingrediencí a vydrží vám i 24 hodin I když často sáhneme z časových důvodů po šlehačce ve spreji, pravdou je, že doma vyšlehaná…
Za jídlem 9.6.2023 Jahodové knedlíky miluje každý. Osvědčené recepty na ně nikdy nezklamou Čas ovocných knedlíků se blíží. Připravit je lze na mnoho způsobů, a to nejen podle jihočeských…
Za jídlem 6.6.2023 Starý chleba nevyhazujte. Raději si na něm pochutnejte, třeba i po staročesku Tři dny starý bochník chleba už našemu mlsnému jazýčku nepřipadá rozhodně atraktivní. Je fakt, že…
Za jídlem 4.6.2023 Řízky teď rostou na stromech. Ne každý ale umí tento dar přírody využít Někde se mu říká smažená kosmatice, jinde bezový řízek. Může se připravit ve slané i sladké…