Krásná a jednoduchá buchta

Budeme potřebovat    

Na těsto:
5 vajec
250 g polohrubé mouky
180 g cukru krupice
2 lžíce kakaa
špetka soli
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
100 g másla
100 ml mléka

Kakaová roláda
Kakaová roláda: skvostný recept bez mouky, který zvládne každý

Na náplň:
1 tvaroh ve vaničce
1 tvaroh v alobalu
1 vejce
5 lžic mléka
1 vanilkový puding (jen pytlík, nevařit)
3 lžíce cukru moučka (můžete dát i citronovou kůru)

Postup:

Nejprve vajíčka oddělte do dvou misek na bílky a žloutky. Zapněte si troubu na 175 °C. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do sněhu a dejte misku bokem.

Do misky se žloutky přidejte cukr, vanilkový cukr a šlehejte do pěny (směs zesvětlá). Poté přišlehávejte rozpuštěné vychladlé máslo (ať není horké) a mléko. Nakonec i mouku předem smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a skořicí. Nyní po částech stěrkou vmíchejte i našlehaný sníh z bílků.

Těsto nalijte na klasický plech s vyšším okrajem, který jste si předem vymazali máslem a vysypali polohrubou moukou, a zarovnejte.

Sametové máslové palačinky
Sametové máslové palačinky: snadný recept na oblíbenou pochoutku

Do misky dejte tvarohy, přidejte vejce, mléko, vysypte vanilkový puding, trošku cukru moučka, popřípadě i citronovou kůru a prošlehněte. Tvarohovou náplň dejte do pevnějšího sáčku a ustřihněte roh (nebo do cukrářského sáčku s kulatou špičkou) a naneste na kakaové těsto, v pruzích do kříže, jako na fotce. Můžete si to i zjednodušit a jen po lžicích dávat na těsto.

Dejte péct na 175 °C (jen horní spodní ohřev, bez horkovzduchu) cca 15-20 minut - do propečena (zkuste špejlí), ale dejte pozor, ať to zbytečně nepřesušíte. Po vytažení z trouby nechte buchtu vychladnout na mřížce nebo na prkénku.

O Markétě

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.