Cuketové halušky
Budeme potřebovat:
- 500 g cukety
- přibližně 350 g špaldové hladké mouky
- 1 ks vajíčko
- sůl
- olivový olej na mrkvovou lučinu:
- 2 ks mrkve
- 100 g lučiny
- 60 g bílého jogurtu
- mletý kmín

Postup na halušky:
Cuketu oloupeme a nakrájíme. Spolu s vajíčkem ji rozmixujeme na jemnou konzistenci.
Rozmixovanou směs přendáme do hluboké misky. Přidáme špetku soli a 200 gramů špaldové hladké mouky. Postupně přisypáváme zbytek mouky, než nám vznikne těsto, které nebude ani řídké, ani moc hutné.
Ve větším hrnci necháme vařit vodu – nesolíme ji.
Pomocí sítka na noky do ní protlačujeme vzniklé těsto. Halušky vaříme, než vyplouvají na povrch (přibližně 5 minut).
Halušky přecedíme a pokapeme olivovým olejem, čímž si zaručíme, že se nám neslepí.

Postup na Lučinu:
Lučinu utřeme spolu s bílým jogurtem.
Mrkve oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme je k Lučině, dochutíme kmínem, případně špetkou soli.
Podáváme s noky, které ozdobíme jarní cibulkou.
Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.