Gnocchi à la carbonara
Budeme potřebovat (na 3 porce):
- 500 g gnocchi
- 120 g guanciale nebo pancetty
- 120 g parmezánu
- 3 celé vejce
- 3 žloutky
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř

Postup:
1. Gnocchi uvaříme dle návodu.
2. Na pánvi s trochou olivového oleje opečeme guanciale do zlatova. Hezky pozvolna.
3. Poté dáme na papírovou utěrku okapat.
4. Odebreme cca 2dcl vody a poté gnocchi scedíme a necháme okapat.
5. Gnocchi dáme pozvolna opékat do pánve po guanciale a opékáme do zlatova.
6. Mezitím nastrouháme sýr a smícháme jej s vejci a žloutky.
7. Jakmile budou gnocchi do zlatova, tak pánev stáhneme z plotny a necháme 3 minuty vychladnout (aby se nám vejce po přidání nesrazila).
8. Do vychladlých gnocchi přidáme směs sýru a vajec a důkladně promícháme.

9. Přidáme odebranou vodu podle potřeby a pokud by se sýr a vejce nespojily do krémové omáčky, tak vrátíme na mírný plamen a za neustálého míchání pomaličku vaříme do vzniknutí krémové omáčky.
10. Odstavíme z plotny, vmícháme guanciale a čerstvě mletý pepř.
11. Servírujeme a povrch můžeme posypat extra guanciale.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.