Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Grand Restaurant Festival přilákal do Lanterny již desítky zájemců

Desítky gurmánů si již při příležitosti právě probíhajícího Grand Restaurant Festivalu pochutnaly na speciálním menu zážitkové restaurace Vyhlídka Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Hotel se do festivalu, jenž probíhá od poloviny ledna do konce února, zapojil opět po tříleté pauze. A návštěvníci to podle prvních reakcí jen uvítali.

7.2.2018
SDÍLEJ:

Acai panna cotta, mochyně, medová zmrzlinaFoto: Archiv Resortu Valachy

„Termín konání festivalu se perfektně trefil do hlavní zimní sezóny, kdy mohou návštěvníci nejen ochutnávat naše speciální menu, ale přímo u hotelu si také zalyžovat nebo vyrazit na procházku a užít si tak celý den na horském vzduchu. Mnozí to spojují i s návštěvou wellness,“ říká mluvčí Spa hotelu Lanterna Martina Žáčková.

Hlavní myšlenkou Grand Restaurant Festivalu je přestavit gastronomii špičkových tuzemských restaurací široké veřejnosti, která se sem běžně nepřijde podívat. Přispět k tomu má speciální nabídka degustačních porcí „na zkoušku“ za zvýhodněné ceny. Lanterna je jedním z pouhých dvou podniků ze Zlínského kraje, kde mají gurmáni tuto příležitost. Celkem je letos do festivalu zapojeno devět desítek předních českých a moravských restaurací.

„V restauraci Vyhlídka nabízíme běžně šestichodová menu s víny a to pouze ve večerních hodinách. Při příležitosti festivalu jsme pro zájemce připravili tříchodové obědové menu s předkrmem, hlavním chodem a dezertem, kterými chceme hostům přiblížit náš styl gastronomie i servisu, s krásným výhledem na zasněženou krajinu. Věříme, že je zaujmeme a třeba se i stanou našimi pravidelnými hosty,“ uvedla mluvčí Spa hotelu Lanterna Martina Žáčková.

Pro ochutnání menu je nutné se předem objednat. Více se dozvíte na webu Spa hotelu Lanterna.

Festivalová nabídka Spa hotelu Lanterna

Předkrm: Valašský sýr v popelu z jehličí, goji, šalotka, houba z mladého ječmene

Hlavní chod: Telecí váleček v sous vide úpravě v krustě z konopných semínek, batátové pyré

Dezert: Acai panna cotta, mochyně, medová zmrzlina

Autor: Redakce

7.2.2018 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Praděd, ráno 25. září 2018
8

Praděd pod sněhem. Vrchol Jeseníků zbělal jak uprostřed zimy

Záchranná loď Aquarius 2
1 10

Migranti se zatím do Marseille nepodívají. Loď Aquarius nesmí do přístavu

VÍME PRVNÍ

Světová jednička ve výrobě motorových brzd otevře továrnu u Brna, první v Evropě

Americká firma Jacobs Vehicle Systems otevře příští rok továrnu v průmyslové zóně v Modřicích u Brna. Půjde o první závod společnosti v Evropě, ročně by se v něm mělo montovat kolem 100 tisíc motorových brzd pro těžká nákladní vozidla světoznámých značek. Firma, která je ve svém oboru světovým lídrem, nyní vyrábí v domovských Spojených státech a v Číně.

Zeman viní z kůrovcové kalamity ekologické aktivisty

Kůrovcová kalamita dramaticky mění krajinu na řadě míst Olomouckého kraje. Vlivem sucha se škůdcům daří a jejich invazi se zatím nepodařilo zastavit.

Řidič trolejbusu si vzal pasažérku. Oddával je šéf představenstva

Nevšední svatební obřad proběhl během uplynulého víkendu v Opavě.

Zapomeňte na Prahu, jeďte do Brna. Prestižní britský deník chválí památky i bary

Vyhněte se davům lidí v hlavním městě České republiky Praze a objevte kouzelné Brno. To doporučuje turistům průvodce, který vyšel v pátek na stránkách prestižního britského deníku Independent.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT