Hovězí maso na šalotce
Budeme potřebovat:
- 5 ks šalotka
- 1 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička červená paprika mletá
- půl čajové lžičky černý pepř mletý
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce olivový olej
- 200 ml voda
Postup:
1. Umyté a osušené maso vložte v celku do rozehřátého hrnce, z každé strany ho opečte. Bez oleje!
2. Když máte maso opečené do hněda, přidejte šalotku nakrájenou na čtvrtiny.
3. Promíchejte a přidejte olej, sůl, pepř, papriku a česnek.
4. Nechte to 5 minut smažit a pak podlijte vodou.
5. Zakryté nechte dusit 30 minut na mírném plameni.
6. Po této době maso vyndejte a nakrájejte ho na pláty silné přibližně dva centimetry a poskládejte je zpátky do hrnce.
7. Celé to nechte přibližně jednu hodinu dusit pod pokličkou, dokud nebude maso měkké.
8. Podávejte s rýží.
Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.